duminică, 5 februarie 2012

Chec din albus cu nuca


De foarte multe ori se intampla sa folosim numai galbenusurile, la maioneze, la diferite creme pe baza de vanilie si nu numai. Ce facem cuu albusurile? Le putem congela si cand ne e dor de bunatai le punem la dezghetat si le folosim la reteta dorita. Asa am ajuns si eu sa adun albusuri cat pentru checul de mai jos.

Ingrediente:
  • 8 albusuri (scoase din frigider sau proaspat dezghetate)
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 200 g nuca (poate lipsi sau poate fi inlocuite cu diverse fructe uscate)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura zeama de lamaie
  • 15 g unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Albusurile se pun intr-un bol si se bat bine bine pana incep sa se spumeze.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine bine pana se topeste si spuma se intareste bine.
Daca ati folosit mixerul pana acum renuntati la el in schimbul unei spatule.
Se adauga cate putina faina amestecandu-se incet pana se incorporeaza in albus.
Se adauga miezul de nuca, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia.
Se da la cuptor (preincalzit) la 160 grade (foc potrivit spre mic) pentru 40 minute.
Se lasa 2-3 minute in tava apoi se rastoarna pe o planseta.
Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar.
Este ideal la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte.

 Bun bun bun....
Sa aveti pofta!

6 comentarii:

  1. Ce bine arata! parca-i simt aroma,e interesanta ,schema aia cu cornetul,mersi de idee si mie mi se tot inmuiau cornetele de hartie,am mai folosit punga taiata putin la varf

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bun trebuie sa fie,pentru ca arata super.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doinitza, Dia e foarte bun si gustos! Deja vreau sa il incerc si cu stafide. Acum mai trebuie sa strang albusuri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trecand prin viata ajungi sa inveti multe!!!Irina draga, eu sincer nici nu m-am gandit la varianta de a congela albusurile! Dar vazand reteta ta ,am ramas uimita ce super ti-a iesit! Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumes Andreea.
    Maria asa este cat traim tot invatam cate ceva! Va pup.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena