Ingrediente:
- 460 g faina
- 2 lingurite sare
- o lingurita zahar pudra
- 6 g drojdie uscata
- 50 g unt
- 250 ml apa calduta
- un ou
Mod de preparare:
Cerneti faina intr-un bol, faceti o gaura in mijloc si adaugati sarea, zaharul, drojdia, untul si oul.
Treptat incorporati apa si framantati in jur de 10 minute pana cand aluatul devine elastic si neted. Asezati-l intr-un bol uns cu ulei si lasati-l la crescut in jur de o ora.
Rasturnati aluatul pe o suprafata unsa cu faina.
Aplatizati aluatu-l si framantati-l 2-3 minute.
Impartiti aluatul in 6 parti egale si modelati-l in functie de preferinte. Asezati chiflele in tava, pe hartie de copt, cu o distanta destul de mare intre ele. Lasati-le la crescut 30 minute.
Dati drumul la cuptor la 220 grade.
Amestecati galbenusul cu apa. Ungeti chiflele si presarati-le cu seminte.
Coaceti-le 15 minute la 220 grade apoi micsorati temperatura la 180 grade si mai coaceti-le 5-10 minute pana se rumenesc. Scoteti-le pe un gratar la racit.
Pufoase si bune.
Sa aveti pofta!
P.S. Aceasta reteta face parte tot din cartea Retete delicioase pentru prepararea painii.
Arata grozav de bine.
RăspundețiȘtergereAm comandat cateva carti,dar dureaza 18 zile pana imi parvin.Mi-au scris pe mess ca este asa din cauza vremii asteia ciudate.Abia astept.Multumesc mult.
Te pup!
Dia la mine a durat 2-3 zile livrarea. Te pup si eu! Sunt grozave chiflele de altfel tot ceam facut din acea carte a fost grozav.
RăspundețiȘtergereBuna Irina la cine ma pot adresa si eu,pt aceasta carte....?..
ȘtergereCe pufoase sunt!!!! Pup!
RăspundețiȘtergereVad ca si tie iti place sa te joci cu aluatul de paine. Bravo...si eu la fel :). Arata super. te pup
RăspundețiȘtergereArata demential!!
RăspundețiȘtergereAla din mijloc e cumva porumbel? Arata superb, ca de alt fel tot ce-ti trece prin maini. BRAVO ! RV
RăspundețiȘtergereDa. E un porumbel. Multumesc pentru aprecieri.
Ștergerebuna irina,de dimineata m-am trezit cu chef de facut ceva la cuptor asa ca am dat de blog-ul tau si este fantastic!!intodeauna am crezut ca chiflele sunt greu de facut pt ca am zis ca sunt simandicoase!cand am citit reteta ta si am vazut cand de simplu se face am si pus-o in aplicare!acum aluatul este la crescut si sper sa imi iasa ca la tine!!felicitari pt blog!!! ioanna
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri Ioana. Sigur ai sa fii multumita de ele! Sa ai spor!
ȘtergereMinunate!
RăspundețiȘtergerede curand m-a prins si pe mine pasiunea gatitului. am noroc de doamen pasionate ca tine, care binevoiesc sa ne impartaseasca din experienta lor. Multumesc mult.
RăspundețiȘtergere