Acest desert delicios il gasiti de obicei in zona Bucovinei, pe la majoritatea pensiunilor, restaurantelor si chiar in unele pub-uri. Este apreciat de toata lumea.
Ingrediente clatite:
- 5 oua
- 7 linguri cu varf faina
- 5 linguri zahar
- 500 ml lapte
- un varf cutit sare
- o lingurita extract vanilie (2 plicuri zahar vanilat)
- 20 ml ulei pentru uns tigaia
- 10-15 g unt pentru uns bolul
- 600 g branza
- 70 g zahar
- 2 oua
- 50 g stafide
- o lingurita extract vanilie (2 plicuri zahar vanilat)
- 250 g smantana
- 4 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
Se amesteca ouale cu faina. Se adauga zaharul, laptele si sarea si se bat bine impreuna. Se adauga vanilia si se mixeaza din nou pana se omogenizeaza. Se lasa sa respire 15-20 minute.
Se incinge o tigaie cu coada si se unge cu foarte putin ulei. Se toarna cate un polonic (mai mic) din compozitie si se roteste tigaia pana cand pasta acopera tot fundul. Cand s-a desprins de tigaie (o mai ajutam pe margini) se intoarce clatita cu un cutit lat sau o spatula. Se lasa sa se rumeneasca si apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. Se procedeaza la fel cu toate clatitele.
Se pune intr-un bol branza cu ouale, stafidele, zaharul si extractul de vanilie si se amesteca bine.
Se da drumul la cuptor la 190 grade (foc potrivit).
Se impacheteaza clatitele, prin rulare...
Si se pun intr-un bol uns cu unt. Eu am umplut 10 clatite. Merg chiar 14-15 daca se pune mai putina branza in interior. (Cele ramase le-am consumat cu crema de ciocolata si cu dulceata. )
Se da la cuptor (preincalzit 190 grade) pentru 30 minute.
Se consuma calde...
Sunt delicioase...
Sa aveti pofta!
Cand eram acasa la mama mancam clatite din acestea.Doamne,ce bune mai erau.Trebuie sa o rog pe mama sa-mi faca,parca au alt gust de la ea.Te pup!
RăspundețiȘtergereDia si mama mea facea bunatati da este departe de mine. Asa ca le fac cu manuta mea. Te pup.
RăspundețiȘtergereVreau si eu !!! A mai ramas? Pupic!
RăspundețiȘtergereTe rog!!!!!Numai o bucatica vreau si eu ca tare bine arata!PUP!
RăspundețiȘtergereAdela, Milica data viitoare! Acu din pacate nu a mai ramas nici macar una. Ramona din greseala am sters comentariul tau! Va pup pe toate!
RăspundețiȘtergereTare bune sunt!
RăspundețiȘtergereCe poftã mi-ai fãcut! aratã super yummy:)
RăspundețiȘtergereAhhh..de ce oare am intrat aici la tine..:).desertul meu favorit!
RăspundețiȘtergereArata bine..!
Ramona am reusit sa-l recupar. Nu am avut nici o intentie sa va fac pofta, doar sa va reamintesc reteta.
RăspundețiȘtergereParadis nu se pupa cu Punta .... :))
Va pup.
Intr-adevar delicioase. Mie imi place tot ce e cu brnza mai ales dulce. Acasa , la mama am facut papanasi , aici nu ma branza , si cum ajung acasa primul lucru ce il vreau e ciorba de burta si papanasi sau clatite cu branza. Daca e vara , urdoaice cu marar. Arata super ce mai.
RăspundețiȘtergereGeniale! multumesc
RăspundețiȘtergereCu mare placere. Te mai astept in vizita!
ȘtergereMa numesc alex :D Am facut si eu :D acum le bag la cuptor :) Abia astept sa le pap :D
RăspundețiȘtergereSi eu as astepta... Mi-ai facut pofta cu ele!
ȘtergereSa iti fie de bine!
Acum fac :):):) sa vedem ce o sa iasă :):):):)
RăspundețiȘtergerePS: arata periculos :):)
RăspundețiȘtergereFoarte bune au iesit ! Au iesit 8 , dar imense. Foarte gustoase si aratoase :)
RăspundețiȘtergereSi am mai adaugat nuci pisate. In compozitia umpluturii. Pentru un plus de aroma, nu ca ar fi trebuit :))
Au iesit delicioase. Le-am savurat alaturi de prietenul meu de zici ca n-am mai fi mancat niciodata clatite cu branza si smanatana, dar astea au fost mai speciale pntru ca au fost facute de mine ;) . Multumesc! :*
RăspundețiȘtergereArata f. bine, nu am probat reteta dar nu e cam putina faina la atata lapte si atatea oua ?
RăspundețiȘtergeremmmmmmmmmmm sunt delicioase
RăspundețiȘtergereeu smantana o am din italia si cum n italia nu are smantana de vaca are numai de muca...a iesit oleaca mai moale am invartito q mixteru am adaugat lapte si oua plus secretu bacatarului apoi am lasat clatitele 1 data sa coaca branza apoi dupa 10 minute am adaugat smantana plus secretu bucatarului pe care nu vil zic pt ca e secret si inca nu stiu cum au iesit dar o sa revin dupa ce le termin..vam pupat..sa avetzi pofta
RăspundețiȘtergereDoar atit pot spune........IMI LASA GURA APA.....................
RăspundețiȘtergere7 linguri faina = 126 gr faina doar atat la 500 ml lapte ?
RăspundețiȘtergereEu prefer un aluat mai subtire. Daca va place un aluat mai gros, adaugati o lingura in plus.
ȘtergereExcelente!
RăspundețiȘtergereAm uitat sa iau unt...am uns tava cu ulei
RăspundețiȘtergereClatitele mele sunt acum in cuptor !
RăspundețiȘtergereIrina...nu stiu ce fel de smantana sa iau? Din aceea pentru gatit sau smantana normala?
RăspundețiȘtergereDelicioase :)
RăspundețiȘtergereSmantana dulce sau acră?
RăspundețiȘtergereFoarte buna reteta.Asa le fac si eu.Delicioase!
RăspundețiȘtergere