vineri, 3 februarie 2012

Friptura de porc impanata


Ce ziceti de o friptura de porc impanata? Mi se pare foarte potrivita cu vremea de afara.
Ingrediente:
  • 800 g pulpa de porc
  • 50 g slaninuta
  • 4-5 catei usturoi
  • 150 ml vin alb demisec
  • un 
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se spala carnea si se sterge cu un prosop absorbant de bucatarie.

Se curata usturoiul si se taie feliute. Slaninuta se taie fasii subtir. Carnea se inteapa cu un cutit.
Se introduce in fiecare buzunar cate un catel de usturoi si o bucatica de slanina.
Se spala ardeiul se taie fasii si se pune intr-o tava unsa cu o lingura de ulei.
Carnea impanata se unge cu ulei, si se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper si cimbru. Se stropeste cu vin, se pune in tava peste ardei si se lasa la marinat 2-3 ore. Tava se acopera cu capac sau folie de aluminiu.
Se da la cuptor pentru 2 ore la 220 grade. Se scoate capacul si se lasa in continuare pana carnea este facuta si se rumeneste pe toate partile.
O bunatate!

Merge consumata alaturi de cartofi, orez, cu muraturi sau diverse tipuri de salata.
Pofta buna!


6 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena