Imi place mult painea integrala. E mult mai sanatoasa decat painea cu faina alba si mult mai satioasa. Astazi am ales painea rotunda cu faina integrala si fulgi de ovaz. Este de post sa stiti.
Ingrediente:
- 450 g faina grau
- 2 lingurite sare
- 15 g drojdie proaspata
- 300 ml apa calduta (+/- 10 ml in functie de faina)
- o lingura apa
- 1/2 lingurita sare
- fulgi de ovaz
Cerneti faina si sarea intr-un bol. Faceti o gaura in mijloc si adaugati drojdia dizolvata cu o lingura de apa, si restul de apa.
Framantati incorporand treptat faina de pe margini, in jur de 10 minute pana se obtine un aluat fin si elastic.
Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei si acoperiti-l. Lasati-l la crescut in jur de o ora.
Framantati-l din noi 2-3 minute, modelati o minge si amplasati-o in mijloc unei tava, pe hartie de copt.
Acoperiti cu un vas asezat invers si lasati-l la dospit intr-un loc caldut 30-40 minute. Pregatiti cuptorul la 230 grade (foc potrivit spre mediu).
Amestecati apa cu sarea si ungeti painea. Presarati fulgii de ovaz.
Coaceti timp de 15 minute la 230 grade apoi reduceti temperatura la 200 grade si coaceti inca 20 minute. Cand este gata painea e tare la atingere si suna a gol cand este batuta pe fund.
Se pune pe un gratra la racit.
Imi place sa o mananc paine integrala cu branza proaspata de vaci si cu somon. Si neaparat o feliuta cu magiun.
Sa aveti pofta!
PS Reteta face parte din cartea Retete delicioase pentru prepararea painii.
Trebuie sa-mi fac pentru mine o paine integrala.Ai mei nici nu vor sa auda de ea.Pupici!
RăspundețiȘtergereDia nu stiu ce e bun!:) Fa una pentru tine si ai sa vezi ca nu rezista tentatiei.
RăspundețiȘtergereAi facut o paine super sanatoasa si gustoasa! mai buna decat painea mea pufoasa :)). te pup
RăspundețiȘtergereTe pup timea! E si cea alba buna din cand in cand! Le facm prin rotatie sa nu ne plictiseasca acelasi gust!
RăspundețiȘtergereIti doresc o primavara minunata!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereIti doresc o primavara minunata!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereArată foarte bine, felicitări!
RăspundețiȘtergere