vineri, 24 februarie 2012

Pastrav la gratar


Pastravul la gratar, cu putin mujdei si cu cateva scrijele a fost atractia principala de duminica, desi pe gratarel mai existau si alte bunatati.
Se face foarte repede, este fraged, si daca mai pomenesc cat de sanatos este.... tot sa mananci.

Ingrediente:
  • 2-3 pastravi de persoana
  • sare
  • ulei
Mod de preparare:
Pastravii se curata de intestine si solzi, se spala si se pun pe un prosop absorbant de bucatarie.
Se sareaza si in interior si in exterior si se lasa la rece 30-40 minute.
Se sterg cu un servet si se ung cu ulei.
Se pun pe gratar pe hartie de copt (jarul nu trebuie sa fie foarte aprins, eventual daca mai puneti pe gratar mititei, ceafa, pestii sa fie ultimii). Observati alaturi scrijelele.

Se intorc numai dupa ce sunt facuti bine pe o parte, in unele locuri formand o crusta rumenita.
Se servesc calzi cu mujdei de usturoi, si feliute de lamaie.
Buni buni buni....

3 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.