Blogul pe care a trebuit sa il frunzaresc eu este Olive`s Kitchen si m-a atras aluatul de pizza cu bere, gasiti reteta aici.
Ingrediente aluat:
- 500 g faina
- 300 ml bere (in functie de faina pot intra +/-)
- 7 g drojdie uscata
- o lingurita cu varf sare
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se cerne intr-un bol faina, se face o gaura in mijloc unde se pun drojdia si sarea.
Se adauga treptat bere pana se formeaza coca.
Cand e format aluatul se adauga cele 3 linguri de ulei de masline si se framanta pana se omogenizeaza.
Se pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si se acopera cu un prosop curat.
Se lasa la crescut in jur de 50-60 minute.
Se imparte in doua si se intind foile in functie de tavile avute, rotunde sau patrate. Tava mea este speciala pentru pizza, si din cauza aceasta nu am uns-o cu nimic. Daca folositi o tava normala ungeti-o cu putin ulei sau puneti foaia de aluat pe hartie de copt.
Se unge cu putin ketchup, se adauga 1/4 din cascaval, 1/2 din bacon, 1/2 din porumb si iar 1/4 din cascaval.
Se da in cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 15-20 minute. Se scoate si se aseaza pe un gratar.
Mi-a placut mult acest aluat cat si combinatia bacon, porumb, cascaval.
O sectiune in care se observa aluatul...
Sa aveti pofta!
Foarte bine arata.Cred ca este delicioasa.Pup!
RăspundețiȘtergereArata tare delicioasa! Imi place si mie baconul! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereO felie si pt. mine! yum :)
RăspundețiȘtergere