Ingrediente blat:
- 500 g piscoturi (2.5 pachete)
- 2 galbenusuri
- 1 plic zahar vanilat
- 75 g zahar pudra
- 500 g mascarpone
- 200 g frisca vegetala (merge si naturala)
- 200 g smantana
- 4 linguri zahar
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul pudra si se amesteca bine pana se obtine o crema fina (zaharul nu trebuie sa se simta). Se adauga mascarponele si se mixeaza pana se omogenizeaza totul bine.
Se baga la rece pana se pregateste siropul pentru piscoturi.
Intr-un ibric se pune zaharu, si se caramelizeaza cateva minute.Cand s-a topit zaharul se adauga apa si cand s-a dizolvat tot caramelul se adauga nessul. Se lasa la racit apoi se rastoarna intr-un bol. Cand s-a racit complet se adauga zaharul vanilat si crema de whisky.
In alt bol se bate frisca cu smantana si cele 4 linguri de zahar.
Se pune jumatate din frisca obtinuta peste crema mascarpone cealalta jumatate ramane pentru ornat. Puteti sa amestecati intreaga cantitate de frisca cu crema de mascarpone. Depinde de preferintele fiecaruia.
Se imbraca o tava in folie.
Se inmoaie fiecare piscot (rapid) in sirop si se pun in tava unul langa celalalt.
Se adauga un strat de crema, unul din piscoturi, unul de crema si ultimul din piscoturi.
Piscoturile se aseaza orizontal apoi vertical.
Deasupra se orneaza cu frisca (daca nu ati ales a doua varianta).
Se presara putin ness si cateva boabe de cafea.
Se lasa la rece si se serveste dupa cateva ore.
Delicios....
P.S. Daca vreti sa fie mult mai cremos eliminati un strat de piscoturi!
Pofta buna!
Ador tiramisù-ul si l-am preparat in diverse mosuri.Arata grozav al tau!
RăspundețiȘtergereMultumesc. Ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereMmmmmm, delicios....prajitura mea preferata!!!!
RăspundețiȘtergereImi place tiramisu!
RăspundețiȘtergereFain ti-a iesit ;)
RăspundețiȘtergereCe aromat!mmm....
RăspundețiȘtergereUn desert faorte rafinat.Pup!
RăspundețiȘtergereDeosebit Tiramisu!!!!
RăspundețiȘtergereMereu uimesti persoanele care il degusta!
RăspundețiȘtergereMiha nu am uitat nici de tiramisu tau caramelizat! E pe lista! :)