joi, 15 martie 2012

Banana bread



Banana bread isi are originea in America. Se aseamana cu un chec si este extrem de populara in SUA. E preparata cu praf de copt, iar amestecul are mai mult consistenta unei prajituri decat a unui aluat de paine. In consecinta majoritatea checurilor americane sunt coapte in tavi, dupa care ele sunt scoase si taiate in felii groase, fiind consumate cu ceai sau cu cafea la micul dejun. Bananele sunt un ingredient preferat.


De ce am ales banana bread? Simplu: Electrolux a venit cu o provocare foarte interesanta si menita sa ne cunoastem mai bine: "Testeaza reteta". 
Reteta testata e de pe blogul Isabelei, si sper ca voi castiga cu ea! Ce voi castiga? Preieteni noi deoarece pe data de 22 martie castigatoarea va gati impreuna cu Isa reteta de Banana Bread, la Club Cortina, Corbeanca.


Ingrediente:
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 230 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 200 g smantana 
  • 230 g banane (cantarite dupa ce au fost curatate)
  • 250 g faina
  • 2 lingurite rase praf copt
  • o lingurita rasa scortisoara
Pentru glazura:

  • 45 g zahar brun
  • 30 g migdale
Mod de preparare:
Preinacalziti cuptorul la 180 grade celsius si imbracati o tava de chec/ cozonac (a mea are 31*12 cm) cu hartie de copt.
Tocati migdalele si amestecatile intr-un castron cu zaharul brun.
Amestecati intr-un vas faina cu praful de copt si scortisoara.
Intr-un bol bateti bine untul cu zaharul pudra pana devine crema.
Adaugati ouale unul cate unul.
Cand compozitia devine omogena, adaugati smantana.
Din nou mixati apoi adaugati bananele, care au fost facute piure cu o furculita.
Adaugazi ingredientele uscate si amestecati usor pana se omogenizeaza compozitia.

Turnati amestecul in tava, nivelati bine.
Presarati migdalele si zaharul brun apoi dati la cuptor pentru 55-60 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Se serveste imediat (ca doar nu puteti rezista mirosului ispititor) si a doua zi la cafea sau ceai.
Pufos si bun!
P.S. Crusta se formeaza de la zahar... nu va imaginati ce crocanta e si ce gust are.... 
Sa aveti pofta!

9 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.