Acest chec este ideal pentru micul dejun dar nu numai. Contine nuca si scortisoara, e foarte aromat.
Ingrediente:
- 12 linguri ulei
- 14 linguri apa
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 18 linguri cu faina (300 g)
- o lingurita scortisoara
- 2 lingurite praf copt
- o cana cafea nuca macinata (80 g)
- 2 linguri cacao
Amesteca intr-un vas apa cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.
Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara.
La final este randul nucilor pisate si al celor 2 linguri de cacao.
Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt, toarna compozitia si da la foc potrivit pentru 45-50 minute, sau pana trece de testul scobitorii.
Lasa-l 2-3 minute in tava la racit apoi scoate-l pe un gratar. Cand ajunge la temperatura camerei taie-l si serveste-l simplu sau cu dulceata.
Sa aveti pofta!
Chiar imi place, arata ff bine! Pup
RăspundețiȘtergereArata foarte bine,si gustos trebuie sa mai fie.Imi plac mult ingredientele.Te pup!
RăspundețiȘtergerenuca si scortisoara = chec delicios :). imi place. te pup
RăspundețiȘtergereImi placee!! Doar ca nu mai am nuca, mi s-au terminat proviziile! Pupici!
RăspundețiȘtergereSuper reusit checul(este nuca, scortisoara..)!Pupici:X
RăspundețiȘtergereFoarte aromat, e pe gustul meu:)
RăspundețiȘtergereChecurile sunt binevenite oricand. Usor si reped ai un dulce in casa. Imi place, pup!
RăspundețiȘtergereMmmm, ce aroma! O simt pîna aici!
RăspundețiȘtergereparerea mea, e ca bicarbonatul ar trebui stins inainte de a fi amestecat cu celelalte ingrediente, pt ca da un gust amarui daca nu...eu tocmai l-am scos din cuptor si sunt putin dezamagita:(
RăspundețiȘtergereLasa-l putin la racit. Sunt multe prajituri care nu necesita bicarbonatul sau praful de copt stins. Imi pare rau ca nu iti este pe plac.
Ștergerel-am lasat...am incercat sa i fac si o glazura dulce sa i pun deasupra sa l indulcesc...ori poate e prea mare cantitatea de bicarbonat pt cantitatea de faina...nu stiu...oricum am sa incerc sa l mai fac, dar doar cu o singura lingurita de bicarbonat si sa l sting...k reteta mi se pare foarte interesanta, iar knd ii mai vad si poza, imi ploua in gura de pofta:)oricum am probat multe retete si mi au placut.felicitari!
ȘtergereMultumesc. Reteta cere praf de copt nu bicarbonat. Incearca data viitoare cu praf de copt.
RăspundețiȘtergereFii draguta si spune-mi dimensiunea tavii, ptc am o colectie de tavi de chec de deverse marimi. Multumesc anticipat.Erika
RăspundețiȘtergereTava folosita este de 30*10 cm.
ȘtergereSi eu am facut chiar acum ...dar printr.o curiozitate de a mea am facut si unul alb fara cacao si fara nuca .restul retetei am respectat o normal .. deci unul maro si unul alb . Eu am ales o forma inimioara .. ...asa .am fabricat un tort delicios cu dulceata de capsuni la misloc .. intrebare cel maro exact reteta dvs . De ce a esit asa tare .. sau asa trebuie .. oare nuca intareste . Cel alb fara nuca este pufos si moale .. orcum la gust este fenomenal .parca au venit sarbatorile de iarna ..
RăspundețiȘtergere