In fiecare luna are loc provocarea secreta. Acest proiect este lansat de AMA, gasiti detalii mai multe pe blogul ei, AICI. Luna aceasta blogul cuvenit mie a fost cel al Kadiei, iar reteta aleasa a fost cea a chiflelelor de casa!
Imi trebuia ceva simplu deoarece mi-am amintit pe ultima suta ca sunt inscrisa la provocare. Vedeti la finalul retetei mai multe detalii.
Ingrediente:
- 300 g faina alba
- 200 g faina integrala
- 7 g drojdie uscata (un plic)
- 2 lingurite sare
- 4 lingurite zahar
- 320 ml apa minerala (+/-10 ml in functie de faina)
- 40 ml ulei masline
- 2 linguri seminte dovleac
Intr-un bol se pun ambele tipuri de faina, drojdia, sarea si zaharul.
Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se adauga apa.
Cand incepe a se forma aluatul se adauga uleiul de masline si semintele de dovleac.
Se framanta din nou pana se omogenizeaza apoi se pune aluatul intr-un bol uns cu ulei.
Se acopera cu folie si se lasa la crescut in jur de 50 minute. Ce frumos a crescut :).
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru (unsa cu foarte putin ulei), se aplatizeaza si se imparte in 12 bucati cat mai egale (in 6 apoi fiecare bucata in 2).
Se modeleaza fiecare bucata de aluat pana se obtine o bila. Se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se lasa la crescut in jur de 30 minute.
Dupa ce au crescut se ung cu apa si se dau la cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 25-30 minute.
Au o aroma foarte buna datorita semintelor de dovleac.
Au o coaja delicioasa si un interior pufos...
Numai bune pentru cateva sandwichuri rapide de luat la drum.Sa aveti spor si pofta!
P.S. Aici gasiti chiflele cu unt, AICI cele cu lapte si AICI cele frantuzesti
Ce bune sunt, asa calde:)
RăspundețiȘtergereprima poza cu faina are forma de inima din care iese o luminita! Imi place blogul tau, felicitari!
RăspundețiȘtergereCred ca au un gust deosebit cu seminte de dovleac, deja mi-e pofta! Parca le simt mirosul apetisant :))
RăspundețiȘtergerechiar ma gandeam cine gateste de la mine luna asta :D Ma bucur ca ti-au placut chiflele, acum ca mi-am adus aminte de ele, o sa mai fac si eu un rand.
RăspundețiȘtergereKadia nu e corect :)) de ce m-ai descoperit :))
RăspundețiȘtergereSucces Irina de abia astept sa te vad!! Tare bine ti-au iesit!! Pupici!!
RăspundețiȘtergereFelicitari Irina! ma bucur mult! painicile imi plac ca de obicei. pup
RăspundețiȘtergereFoarte bune si frumoase.Doar stii pasiunea mea pentru painea facuta acasa.
RăspundețiȘtergereAbia astept sa te vad.Pupici si bafta!
Foarte bune sunt!le fac de vreo saptamana mereu, ne plac mai ales la micul dejun.ma bucur ca am descoperit blogul tau ai niste retete foarte faine.
RăspundețiȘtergere