Ingredinte:
- 225 g faina +/-10 g
- o lingurita cu varf sare
- 15 g drojdie proaspata
- 135 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns
- seminte de susan
Cerneti faina si sarea intr-un bol. Intr-un vas se face o pasta din apa si drojdie. Adaugati aceasta pasta peste faina si 2 linguri din uleiul de masline.
Framantati in jur de 10 minute pana se formeaza un aluat elastic si neted (putin mai moale ca cel de paine) apoi rasturnati-l pe o suprafata presarata cu faina.
Intindeti aluatul in forma unui dreptunghi de 25*30 cm si ungeti-l cu ulei de masline.
Acoperiti cu o folie si lasati la crescut in jur de 50 minute.
Preincalziti cuptorul la 200 g.
Taiati dreptunghiul in fasii.
Luati cate o fasie, modelati-o pana devine cat un creion. Tavaliti fiecare grisina prin susan.
Puneti-le intr-o tava unsa cu ulei si lasati putin loc intre ele. Ungeti-le cu ulei de masline si lasati-le la crescut pentru 10 minute. Coaceti-le 20-25 minute. La jumatatea timpului de copt intoarecti grisinele, astfel incat sa se rumeneasca in mod uniform.
Pentru cei ce nu postesc va servesc cu o grisina invelita cu prosciutto.... O bunatate!
Sa aveti pofta!
Wow!!! Ce faine sunt!!! pupici!
RăspundețiȘtergerePe acelea le rontai eu.Foarte bune.Pupici!
RăspundețiȘtergereSunt suparata pentru ca nu se mai editeaza cartea aceea.
Buna reteta, trebuie retinuta.
RăspundețiȘtergere