Ingrediente blat:
- 450 g faina
- o lingurita cu varf sare
- un plic drojdie uscata (7 g)
- 250 g apa calduta
- 6 linguri ulei masline
- un dovlecel
- o vanata
- 400 g rosii in suc propriu
- o lingurita busuioc
- sare
- piper
Se spala dovlecelul si vanata si se taie feliute de circa 5 mm. Se presara cu sare si se pun pe un fund, pe plan inclinat pentru a putea sa se scurga apa lasata.
Intr-un bol se pun faina, drojdia si sarea si se adauga apa calduta.
Se framanta incorporand faina de pe margini. Cand se formeaza aluatul se adauga uleiul de masline.
Se framanta 7-8 minute pana ce aluatul devine elastic si neted si se lasa la crescut intr-un bol uns cu ulei in jur de o ora. Se acopera vasul cu folie.
Rosiile se amesteca cu sare, busuioc si putin piper.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in doua. Se intinde fiecare bucata intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se unge cu 1/4 din pasta de rosii, apoi se pun jumatate din dovlecel si vanata si inca 1/4 din pasta de rosii.
Se da la cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 25-30 minute pana se rumeneste.
Se feliaza si se consuma calda.
Un blat minunat, pufos dar in acelasi timp si usor crocant....
Sa aveti pofta!
Tiene un a pinta estunda esa Pizza
RăspundețiȘtergereme quedo para seguir tus retas
un saludo
pepe
Vreau sa incerc si eu o pizza de post, mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereAm sa incerc si eu , imi place tare mult cum arata, oricum imi plac legumele si e buna si fara carne, nu am pretentii!! Pupici!
RăspundețiȘtergereImi plac mult dovleceii,asa ca este pe gustul meu pizza.Pup!
RăspundețiȘtergereSuper! vreau si eu o feliuta. Eu tocmai am mancat chiftelute din dovlecei din nou :). Pup
RăspundețiȘtergere