miercuri, 14 martie 2012

Pizza de post - cu dovlecel si vanata

Astazi este miercuri, zi de post! Va recomand aceasta pizza delicioasa cu dovlocel si vanata.

Ingrediente blat:

  • 450 g faina
  • o lingurita cu varf sare
  • un plic drojdie uscata (7 g)
  • 250 g apa calduta
  • 6 linguri ulei masline
Ingrediente umplutura:

  • un dovlecel
  • o vanata
  • 400 g rosii in suc propriu
  • o lingurita busuioc
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Se spala dovlecelul si vanata si se taie feliute de circa 5 mm. Se presara cu sare si se pun pe un fund, pe plan inclinat pentru a putea sa se scurga apa lasata.

Intr-un bol se pun faina, drojdia si sarea si se adauga apa calduta.
Se framanta incorporand faina de pe margini. Cand se formeaza aluatul se adauga uleiul de masline.
Se framanta 7-8 minute pana ce aluatul devine elastic si neted si se lasa la crescut intr-un bol uns cu ulei in jur de o ora. Se acopera vasul cu folie.
Rosiile se amesteca cu sare, busuioc si putin piper.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in doua. Se intinde fiecare bucata intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se unge cu 1/4 din pasta de rosii, apoi se pun jumatate din dovlecel si vanata si inca 1/4 din pasta de rosii.
Se da la cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 25-30 minute pana se rumeneste.
 Se feliaza si se consuma calda.

Un blat minunat, pufos dar in acelasi timp si usor crocant....
Sa aveti pofta!

5 comentarii:

  1. Tiene un a pinta estunda esa Pizza

    me quedo para seguir tus retas

    un saludo

    pepe

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau sa incerc si eu o pizza de post, mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa incerc si eu , imi place tare mult cum arata, oricum imi plac legumele si e buna si fara carne, nu am pretentii!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac mult dovleceii,asa ca este pe gustul meu pizza.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super! vreau si eu o feliuta. Eu tocmai am mancat chiftelute din dovlecei din nou :). Pup

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.