marți, 6 martie 2012

Pui cu gorgonzola si nuci


Gorgonzola este o branza italiana, cu mucegai. Se foloseste la sosuri, salate, merge si ca aperitiv. Da un gust delicios mancarii, si o aroma deosebita.

Ingrediente:
  • 4 linguri ulei masline
  • 5 catei usturoi
  • 2 piepti pui (1 kg)
  • 300 g smantana
  • 300 g gorgonzola
  • 80 g nuci
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un servet si se taie cuburi (cam 4*4 cm).
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se pun cateii de usturoi taiati feliute si se calesc cam un minut.
Se adauga puiul, si se tine tigaia pe foc mare.
Se intoarce pe toate partile pana se face. Se condimenteaza cu sare si piper.
Cand a scazut zeama lasata de pui se da de pe foc.
Se pune smantana intr-o cratita pe foc potrivit. Cand da in clocot se adauga gorgonzola.
Cand se omogenizeaza sosul (gorgonzola se topeste) se adauga puiul si nucile tocate.
Se mai lasa pe foc potrivit 5-10 minute amestecand mereu. Puiul cu gorgonzola se serveste cald.
Pastele sunt perfecte ca garnitura.

Sa aveti pofta.


3 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata branza cu mucegai,dar papica ta arata tare bine.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi placeeee! Deja salivez!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Gorgonzola este una din brinzele mele favorite si am mai mincat-o in alte mincari, dar niciodata in varianta asta.

    Cu siguranta ca o sa o incerc :)

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena