In ultimii ani de Paste gospodinele pregatesc dulciuri care mai de care mai sofisticate, dandu-le la o parte pe cele traditionale. Haideti sa schimbam acest obicei si sa aducem in casele noastre aroma de pasca si cozonac cu nuca.
Daca nu va place pasca cu mult aluat atunci aceasta reteta e perfecta.
Ingrediente aluat:
- 60 ml lapte
- 10 g drojdie de bere
- 500 g faina
- 200 g unt
- 2 oua
- 200 g zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- un varf cutit sare
- coaja de la o portocala
- coaja de la o lamaie
Ingrediente umplutura:
- 1 kg branza de vaci
- 2 linguri smantana
- 2 linguri faina
- 4 oua
- 200 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o portocala
- coaja de la o lamaie
- un varf cutit sare
- 200 g stafide
- zahar pudra pentru decor
Cititi toata reteta