vineri, 27 aprilie 2012

Pui la cuptor


Uneori cand vin de la munca vreau sa prepar ceva foarte rapid si gustos. Puiul la cuptor satisface pe deplin aceste conditii. Daca mai pun in tava si cativa cartofi am cina asigurata.


Ingrediente:
  • un pui in jur de 1 kg
  • 7-8 catei usturoi taiati feliute
  • 2 crengute rozmarin
  • sare mare
  • piper
  • 100 g unt

joi, 26 aprilie 2012

Prajituri cu ricotta - pardulas


Pardulas sunt cunoscute  in Sardinia si sunt preparate in special in perioada Pastelui, dar sunt unele patiserii care le pregatesc tot timpul anului. Se zice ca pe vremuri pastorii pregateau branza proaspata chiar in perioada Pastelui, esentiala pentru realizarea acestor prajituri. Poate fi folosita atat ricotta de oaie cat si cea de vaca.

Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 70 ml  ulei de masline
  • un varf cutit sare
  • 220 ml apa caltuta (+/- 10ml)
Ingrediente umplutura:
  • 500g ricotta de oaie sau vaca
  • 150 g zahar (merge si pudra si normal)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 7 g praf copt
  • 60 g faina
  • zahar pudra pentru finisare

miercuri, 25 aprilie 2012

Focaccia


Focaccia este o paine italiana simpla, cu gropite pe partea superioara, este preparata cu ulei de masline pentru a fi pufoasa si savuroasa. Gustul se poate alege, poate fi aromata fie cu usturoi, cum am ales eu sau cu diferite verdeturi cum ar fi oregano, busuioc sau rozmarin sau cu masline.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 300-325 ml apa calduta
  • 20 g drojdie
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi taiati felii

joi, 19 aprilie 2012

Colac impletit in 6


De obicei de sarbatori imi place sa fac colaci. Anul acesta, de Paste am facut un colac impletit in 6. Cu un gust minunat si o forma deosebita.

Ingrediente:
  • 1 kg faina alba
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 35 g drojdie
  • 30 g zahar
  • 2 lingurite sare
  • un ou pentru uns
  • 2 linguri seminte susan
  • 30 g unt topit

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Sarbatori fericite

Cu ocazia sfintelor sarbatori Pascale va urez :
Felicitare luata de AICI.

joi, 12 aprilie 2012

Drob de pui umplut cu oua


Daca nu va place drobul din carne de miel vin cu aceasta alternativa: drob de pui umplut cu oua.

Ingrediente:

  • 500 g piept sau pulpe de pui
  • 500 g ficat pui
  • 50 g slaninuta afumata (poate sa lipseasca)
  • 4 cepe verzi
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 7 oua
  • piper
  • sare

miercuri, 11 aprilie 2012

Pasca cu branza si smantana


Cred ca asta e ultima reteta de pasca pe care v-o prezint saptamana aceasta. Am vrut sa scriu anul acesta dar nu cred ca ma tin de cuvant ca mai am multe retete bune.
Aceasta contine atat branza cat si smantana. Bonus din partea mea cateva stafide ca doar nu le pot rezista.

Ingrediente aluat:
  • 300 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • 2 oua
  • o lingurita praf copt
  • 100 g unt (margarina) moale
  • 2 linguri esenta vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1-2 linguri lapte (daca aluatul este prea tare)
  • un varf cutit sare
Ingrediente uplutura:
  • un kg branza vaci
  • 100 g unt (margarina) moale
  • 200 g smantana
  • 4 galbenusuri 
  • 4 albusuri batute spuma
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o budinca de vanilie
  • un ou pentru uns
  • 100 g stafide (pot sa lipseasca)
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • un varf cutit sare

marți, 10 aprilie 2012

Pasca poloneza cu glazura de ciocolata


Daca reteta de pasca pe care o doriti contine branza si ciocolata atunci pasca poloneaza ar trebui sa fie aleasa. Cu un blat pufos de pandispan, umplutura de branza, deasupra iar blat apoi glazura de ciocoata este clar preferata de multi dintre noi.

Ingrediente aluat:
  • 150 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • un ou
  • 100 g unt sau margarina moale
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf copt
Ingrediente umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura faina
  • 100 g stafide
Ingrediente glazura:
  • 3 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • o lingura unt

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Chec aperitiv cu ciuperci


Daca aveti in familie persoane carora nu le place drobul acest chec aperitiv este solutia perfecta. Nu este innecacios, se prepara relativ usor si este delicios.

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 8 linguri faina
  • 300 g ciuperci
  • 200 g sunca pui (porc)
  • 200 g cascaval
  • 200 g masline fara samburi
  • 100 g unt moale 
  • sare
  • piper

joi, 5 aprilie 2012

Pasca cu branza dulce si aluat fraged

In ultimii ani de Paste gospodinele pregatesc dulciuri care mai de care mai sofisticate, dandu-le la o parte pe cele traditionale. Haideti sa schimbam acest obicei si sa aducem in casele noastre aroma de  pasca si cozonac cu nuca.
Daca nu va place pasca cu mult aluat atunci aceasta reteta e perfecta.

Ingrediente aluat:
  • 60 ml lapte
  • 10 g drojdie de bere
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
Ingrediente umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • un varf cutit sare
  • 200 g stafide
  • zahar pudra pentru decor

miercuri, 4 aprilie 2012

Pizza cu prosciutto crudo

Cui nu-i place prosciutto? Crudo, cotto este preferat de foarte multe persoane. Astazi am ales sa il servesc intr-o pizza.  


Ingrediente aluat (pentru 2 pizza):

  • 500 g faina
  • 300 g apa calduta
  • 7g drojdie uscata ( un plic )
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei masline
  • 250 g prosciutto crudo
  • 350 g scamorza (sau cascaval)

luni, 2 aprilie 2012

Prajitura cu vanilie si ciocolata


Prin amestecarea ciocolatei albe si a celei maronii se obtine o prajitura care arata la fel de bine pe cat este de gustoasa. Serviti-o la o ceasca de ceai sau cafea. Va constitui un desert impresionant.

Ingrediente:
  • 200 g margarina sau unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 3 oua usor batute
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g simpla (maro :) )
  • o lingurita esenta vanilie
  • 300 g faina
  • un plic praf copt
  • zahar pudra pentru decor