Cred ca asta e ultima reteta de pasca pe care v-o prezint saptamana aceasta. Am vrut sa scriu anul acesta dar nu cred ca ma tin de cuvant ca mai am multe retete bune.
Aceasta contine atat branza cat si smantana. Bonus din partea mea cateva stafide ca doar nu le pot rezista.
Ingrediente aluat:
- 300 g faina
- 75 g zahar pudra
- 2 oua
- o lingurita praf copt
- 100 g unt (margarina) moale
- 2 linguri esenta vanilie
- coaja de la o jumatate de lamaie
- 1-2 linguri lapte (daca aluatul este prea tare)
- un varf cutit sare
- un kg branza vaci
- 100 g unt (margarina) moale
- 200 g smantana
- 4 galbenusuri
- 4 albusuri batute spuma
- 300 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- o budinca de vanilie
- un ou pentru uns
- 100 g stafide (pot sa lipseasca)
- coaja de la o jumatate de lamaie
- un varf cutit sare
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta un aluat omogen.Se pune intr-o folie si se da la rece pana e gata umplutura.
Se omogenizeaza toate ingredientele mai putin albusurile batute spuma si stafidele.
Se adauga albusurile si stafidele.
Se unge o forma de tort cu peretii detasabili (diametru 26 cm) cu unt si se imbraca cu 3/4 din cantitatea de aluat. De obicei intind aluatul cu mana. Sa fie acoperiti cam 3/4 din pereti. Eu am acoperit cum vedeti in imagine dar ar fi trebuit cam cu un cm mai mult.
Se adauga branza. Din restul de aluat se fac suluri subtiri care se pun peste branza in forma dorita.
Se da la cuptor (preincalzit 185 grade) pentru 20 minute apoi se unge cu oul batut.
Se mai lasa inca 50 minute la cuptor la aceeasi temperatura. Cand e gata se lasa la racit in forma deoarece este cald si sunt toate sansele ca pasca sa se rupa apoi se muta pe un platou (farfurie). Va spuneam mai sus ca trebuie aluatul intins mai inalt cu un cm, era mai uniforma dar tot acelasi gust delicios.
E atat de buna.
Sa aveti pofta.
Te cred si eu ca este buna.Arata foarte bine.Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela.
ȘtergereFoarte frumoasa pasca ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya. Si bucatele tale sunt minunate.
ȘtergereFrumoasa si delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina. Am vazut si sugestiile tale, minunate. Te pup.
ȘtergereHmmm o bunatate pasca ta! Sarbatori fericite! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc la fel.
ȘtergereNumai bunãtãti ai pregãtit, de as fi si eu prin preajmã.....
RăspundețiȘtergereAlina si eu as vrea sa fiu prin preajuma ta..... Am fost datorita fotografiilor si mi-ai facut o pofta de MARE :). Te pup.
ȘtergereFoarte frumos lucrat! Si cred ca miroase tare bine la tine in bucatarie! Paste fericit!
RăspundețiȘtergereGabriela multumesc. A mirosit de acum trebuie sa pregatesc alte bunatati ca sa capete miros frumos bucataria. Paste fericit si tie.
ȘtergereHola, vengo a saludarte :)
RăspundețiȘtergereEste pastel luce ricoooo!
Tengo que pasar por aqui mas a menudo!!
besos,
Gracias. Te espero.
Ștergereiese buna cu budinca de vanilie ?
RăspundețiȘtergereAcum depinde si de gusturi. Este foarte buna. Ca si textura este foarte pufoasa, aerata, maii aerata decat pasca cu branza dulce si aluat fraged. Ai aici reteta. http://www.bucatariairinei.ro/2012/04/pasca-cu-branza-dulce-si-aluat-fraged.html
Ștergeredaca am uitat sa pun budinca este vreo probl?:(
RăspundețiȘtergereO sa fie mai moale.
RăspundețiȘtergereOFFF:(
RăspundețiȘtergereOare am sa o pot taia?:((
RăspundețiȘtergereAm facut reteta asta de Paste anul asta si a iesit foarte buna si aspectuoasa.
RăspundețiȘtergereBudinca de vanilie se prepara sau se adauga direct praful?
RăspundețiȘtergereVaaai, e mortala ! Acuma am facut-o, sper sa apuce pastele !
RăspundețiȘtergere