Daca reteta de pasca pe care o doriti contine branza si ciocolata atunci pasca poloneaza ar trebui sa fie aleasa. Cu un blat pufos de pandispan, umplutura de branza, deasupra iar blat apoi glazura de ciocoata este clar preferata de multi dintre noi.
Ingrediente aluat:
- 150 g faina
- 75 g zahar pudra
- un ou
- 100 g unt sau margarina moale
- 150 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- un plic praf copt
- 500 g branza de vaci
- 2 oua
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- o lingura faina
- 100 g stafide
Mod de preparare:
Intr-un bol se bate oul cu zaharul apoi se adauga untul (margarina).
Faina se amesteca cu cacaoa, zaharul vanilat si cu praful de copt.
Se adauga laptele peste amestecul cu ou apoi faina si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se pune 3/4 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26 cm si pereti detasabili si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 12 minute. Incercati sa distribuiti putina compozitie si pe peretii laterali.
Cat sta la cuptor se pregateste branza.
Se pun intr-un bol branza, ouale, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine. Se adauga stafidele si faina si se mixeaza din nou pana se omogenizeaza.
Dupa ce a trecut timpul se scoate tava din cuptor.
Se pune branza peste blat ( a crescut asa frumos)
Peste branza se intinde restul de blat apoi se da la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 35 minute.
Ce frumusica e...
Se scoate din tava si se lasa pe un gratar la racit, hartie de copt se indeparteaza cand s-a racit complet.
Se pun toate ingredientele glazurii intr-un ibric pe foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza toate. Se distribuie glazura de ciocolata peste pasca rece.
E atat de delicioasa....
Sa aveti pofta buna!
Particip si cu aceasta reteta la provocarea lunii aprilie organizata de sotia fericita pe blogul ei, AICI.
wow!!! cred ca o voi face si eu pentru Paste...sunt in cautare de retete pt pasca, iar a ta imi place mult, pup!
RăspundețiȘtergereCiocolatoasa cum imi place mie.Pupici!
RăspundețiȘtergereCristina garantez ca o sa iti placa si tie si micutului tau.
RăspundețiȘtergereDia putine persoane rezista ciocolatei. Va pup.
Spune mi va rog an greșit ceva la aluat, mi a ieșit un puc cam gros și am mai pus un ou, mulțumesc
ȘtergereSpune mi va rog an greșit ceva la aluat, mi a ieșit un puc cam gros și am mai pus un ou, mulțumesc
ȘtergereDraga mea, chiar cred ca este delicioasa!
RăspundețiȘtergereNu stiam de aceastã Pascã, pe mine ma cucerit! aratã asa de bine:) pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina. Multumesc Alina. Va pup.
RăspundețiȘtergereInteresanta pascuta!!!Dar imi place tare mult:X!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereMaria e delicioasa. Garantez.
ȘtergereChiar acum o pregatesc si eu sper sa iasa buna:D
RăspundețiȘtergereSigur va iesi! Maine am sa o execut si eu! Portie duba.
ȘtergereSarbatori cu bine alaturi de cei dragi!
Am facut pasca, e dementiala, ms mult pentru reteta, te pup!!!
RăspundețiȘtergereFac aceasta pasca de cel putin 4 ani si e delicioasa!
RăspundețiȘtergereMai mult, in cursul anului o numim prajitura, si o fac ori de cate ori avem pofta de ceva bun!
Sì eu am încercat azi, dar ceva nu e în regulă cu aluatul, eu am mai pus un ou mi sa părut prea gros, poate îmi da ți un răspuns. Paște fericit tuturor!
ȘtergereA iesit delicioasa!!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru inspiratie!! Ai un blog minunat!
Arata foarte bine! Nu am inteles prea bine...primul blat nu se arde daca e deja copt?
RăspundețiȘtergereNu se arde primul strat.
ȘtergereMultumesc !
RăspundețiȘtergereSuper reteta, super pasca! Oare in loc de branza se poate folosi urda?
RăspundețiȘtergereSuper reteta, super pasca! Oare in loc de branza se poate folosi urda?
RăspundețiȘtergereSuper reteta, super gust! Oare in loc de branza se poate folosi urda?
RăspundețiȘtergereFoarte bun e perfecta
RăspundețiȘtergereSuper pasca ,de când am descoperit o ,o faci fiecare an
RăspundețiȘtergereSuper pasca ,o fac in fiecare an
RăspundețiȘtergere