joi, 31 mai 2012

Muffins cu capsuni


Ieri am primit capsunele culese din gradina. Bineinteles ca in dimineata asta o parte i-am folosit pentru a face muffins, de mult vroiam muffins cu capsuni, mai ales ca acum e sezonul lor. Se fac foarte rapid, si tot la fel de rapid se termina.

Ingrediente (pentru 18 muffins):
  • 260 g faina
  • un plic praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 g caspsuni
  • un plic zahar vanilat
  • un ou
  • un praf sare
  • 180 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 260 ml iaurt (0.1 grasime am folosit acum dar merge si mai gras)
Mod de preparare:
Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul cu capsunii taiati in 4 si cu un plic de zahar vanilat.
DSC_1433
Bateti oul cu sarea apoi adaugati zaharul si mixati in continuare.
3
Adaugati uleiul si iaurtul, mixati bine apoi  turnati peste amestecul de faina plus capsuni.
DSC_1435
Distribuiti compozitia in formele pentru muffins si dati la cuptor, preincalzit 180 grade, pentru 20 minute.
4
 Lasati-le in tava pentru 5 minute apoi mutati-le pe un gratar.

5
Sunt .... minunate.
1
Pufoase si bune.
6
Cititi toata reteta

miercuri, 30 mai 2012

Prajitura cu branza si mascarpone


Acesta prajitura a fost foarte laudata de toata lumea.  Blatul e din biscuiti integrali, iar crema din branza si mascarpone.

Ingrediente blat:
  • 500 g biscuiti digestivi (integrali)
  • 150 g unt
Ingrediente umplutura:
  • 750 branza de vaci (dulce) reteta AICI
  • 250 g mascarpone
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 50 g faina
  • 50 g gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 100 g stafide inmuiate intr-o lingura rom
Glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Sfaramati biscuitii si topiti untul. Amestecati 350 g biscuiti cu untul topit pana obtineti o pasta omogena.
DSC_0461
Pregatiti o tava de 33* 24 cm. Tapetati fundul tavii si putin din peretii laterali cu amestecul unt si pesmet de biscuiti. Puneti tava la frigider.
3
Intre timp preparati umplutura: puneti intr-un castron branza si zaharul apoi adaugati pe rand cate un ou.
DSC_0464
La urma adaugati branza mascarpone, faina, grisul, vanilia, stafidele, sucul si coaja de lamaie.
DSC_0466
Omogenizati compozitia si turnati jumatate in tava cu biscuiti scoasa din frigider.
DSC_0467
Peste branza distribuiti restul de biscuiti.
DSC_0470
Adaugati si restul de branza, nivelati prajitura si coaceti-o 60 minute la 175 grade, foc preincalzit.
DSC_0472
Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o cateva minute in tava.
DSC_0484
Rasturnati-o pe o planseta.
DSC_0494
Rasturnati-o din nou pe un platou. Acoperiti toata prajitura cu ciocolata alba topita si decorati-o cu ciocolata neagra.
4
Taiati-o in felii numai dupa ce glazura s-a intarit. Eu am tinut-o la frigider si din cauza aceasta ciocolata a devenit casanta.
2
Sa aveti pofta!
Cititi toata reteta

luni, 28 mai 2012

Placinta cu iaurt si branza


Aceasta reteta de cum am vazut-o m-am hotarat pe loc ca trebuie sa o fac. Mi s-a parut delicioasa si asa si este. Contine iaurt si branza copilasii sigur o vor adora.

Ingrediente:
  • un pachet foi placinta (400 g -15 foi)
  • 75 ml ulei pentru uns foile
  • 7 oua
  • 150 zahar
  • 600 g iaurt gras
  • 350 g branza da vaci dulce
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra (optional)
Cititi toata reteta

vineri, 25 mai 2012

Pui cu iaurt la cuptor


Cat de mult va plac retetele rapide? E normal, in acest secol acestea sunt ideale. Va garantez ca acest pui cu iaurt este minunat. Spre deosebire de puiul clasic, cel cu iaurt se prepara fara piele. Vedeti mai multe la modul de preparare. Merge alaturi de orice: cartofi, mazare, orez, etc.

Ingrediente:

  • 375 g iaurt
  • 3 rosii taiate cubulete
  • putina scortisoara
  • piper
  • sare
Cititi toata reteta

luni, 21 mai 2012

Muffins cu ciocolata alba


Muffins .... cu ciocolata alba.... Aromate, pufoase delicioase e putin spus. Si foarte usor de preparat.

Ingrediente pentru 12 muffins:
  • 250 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • 100 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 80 ml ulei
  • 250 g smantana
  • 75 ml cafea tare fara zahar
  • 150 g ciocolata alba impartita in 12 bucati
Cititi toata reteta

vineri, 18 mai 2012

Negresa (Brownie) cu nuci si cocos

De mult imi era dor de o negresa. A trecut foarte mult timp de cand nu am mancat una. Nu am ales una prea dulce, ci o negresa cu mai putin zahar numai buna langa ceasca de cafea consumata dimineata.

Ingrediente:
  • 125 g unt
  • 175 g zahar (merge si pudra)
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 75 g nuca
  • o lingura miere
  • 30 g nuca cocos
Cititi toata reteta

joi, 17 mai 2012

Chifle cu unt - bucte



Aceste chifle sunt preparate atat in Polonia cat si in Germania ca delicatese la micul dejun si merg foarte bine alaturi de preparate din carne.

Ingrediente pentru 16 chifle:
  • 450 g faina
  • o lingurita sare
  • 50 g zahar pudra
  • 130 g unt
  • 120 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 3 oua usor batute
Cititi toata reteta

marți, 15 mai 2012

Spaghete cu bacon (pancetta)


De foarte multe ori seara ajung tarziu acasa si nu am forte mult timp pentru gatit. Mereu ma scot din incurcatura aceste paste delicioase.

Ingrediente:
  • 500 g spaghete
  • 5 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 400 g sos pentru paste (recomand de la Barilla)
  • 200 g bacon sau pancetta 
  • cateva fire de patrunjel tocat (optional)
  • sare
Cititi toata reteta

luni, 14 mai 2012

Prajitura cu capsuni (capsune)


Pentru ca vine sezonul capsunilor va recomand aceasta prajitura pufoasa, se prepara usor si este delicioasa.

Ingrediente:
  • 350 g capsuni (corect capsune)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua batute
  • 5 linguri lapte
  • 200 g faina
  • un praf de copt
Cititi toata reteta

duminică, 6 mai 2012

Tarta dulce cu branza ricotta


Aceasta tarta este un preparat traditional italian care se consuma de obicei de Paste, dar cum am avut cam multa ricotta prin frigider am incercat sa ii gasesc intrebuintare si am apelat la aceasta reteta.


Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 115 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja unei lamai
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua mari
Ingrediente crema:
  • 500 g branza ricotta
  • 2 linguri faina porumb
  • o lingura esenta vanilie
  • coaja unei lamai
  • 2 oua
  • 115 g zahar pudra
Cititi toata reteta

vineri, 4 mai 2012

Chifle frantuzesti


O specialitate frantuzeasca, aceste chifle cu gust minunat, au coaja si un interior moale si usor.

Ingrediente:
  • 400 g faina
  • o lingurita si jumatate sare
  • o lingurita zahar pudra
  • 15 g drojdie proaspata
  • 120 ml lapte caldut
  • 175 ml apa calduta
  • unt pentru uns tava
Cititi toata reteta

miercuri, 2 mai 2012

Prajitura cu lapte condensat - prajitura milionarului


Daca doriti o prajitura dulce, cu caramel si glazura de ciocolata aceasta sigur va este pe plac. Am vazut-o intr-o revista frantuzeasca si m-a atras ca un magnet. Este foarte apreciata in Franta.

Ingrediente blat:
  • 175 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g zahar (de preferat brun)
Ingrediente crema:
  • 50 g unt
  • 50 g zahar (de prepferat brun)
  • 380 g lapte condensat (daca aveti cutia de 400 folositi-l tot fara probleme)
  • 100 g ciocolata cu lapte
Cititi toata reteta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena