Ingrediente pentru 16 chifle:
Mod de preparare:
Cerneti faina si sarea impreuna intr-un vas mare.
Intr-o tigaie mica topiti 50 g unt apoi luati de pe foc si turnati laptele. Lasati la racit pana cand amestecul este caldut. Amestecati drojdia in amestecul de lapte pana cand se dizolva. Turnati in mijlocul fainii si incorporati suficienta faina incat sa obtineti o pasta groasa. Acoperiti si lasati la caldura timp de 30 minute.
Amestecati ouale cu zaharul pudra apoi adaugati-l peste faina. Se cunoaste ca sunt oua de tara nu?
Treptat incorporati ouale si restul de faina pentru a obtine un aluat neted si moale.
Lasati la crescut in jur de o ora si jumatate sau pana cand isi dubleaza volumul.
Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina, aplatizati-l si impartiti-l in 16 parti egale.
Modelati-le in forme de bile.
Topiti restul de unt, treceti bilele de aluat prin el, apoi asezati-le intr-o tava unsa cu unt usor distantate (ideal o tava patrata cu latura de 20 cm, eu am folosit una cu diametru de 24 cm).
Acoperiti-le cu o folie si lasati-le la crescut 30-40 minute. Dupa ce cresc turnati si restul de unt topit (ramane din cel prin care treceti bilele) peste ele si dati tava la cuptor (preincalzit 190 grade) pentru 25-30 minute.
Sunt minunate la gust si foarte pufoase!
Sa aveti pofta!
Aceasta reteta face parte tot din cartea Retete delicioase pentru prepararea painii.
Eu vreau una acum la breakfast!Pufoasenie!Arata bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc.
ȘtergereCred ca sunt delicioase si foarte potrivite pentru micul dejun!
RăspundețiȘtergereDana crezi foarte bine!
ȘtergereSunt cu adevarat bune.Am facut si eu odata,demult.Ale tale sunt asa de colorate si de pufoase.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Mihaela ouale de tara sunt oua de tara. Isi lasa amprenta pe orice preparat :).
ȘtergereCat de bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina.
ȘtergereCe pufoase sunt!!! sigur o sa le incerc si eu cu prima ocazie, pup!!!
RăspundețiȘtergereDana, recomand cu drag! Si eu te pup.
ȘtergereFoarte imbietoare chiflele tale!
RăspundețiȘtergereGabi te asigur ca sunt si delicioase!
ȘtergereBune si aspectuoase!, ce noroc ca ai oua de tara, parca si preparatele ies mai apetisante!
RăspundețiȘtergereLe-am mancat din ochi, sa stii, daca a disparut vreuna din cosulet, eu sunt de vina :))
imi place foarte mult reteta ca am facut si eu chiar in acest moment sunt in cuptor,hmmm miroase bine
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru reteta
mi-a iesit sunt foarte bune si gustoase,hranitoare pentru copii
RăspundețiȘtergeremultumesc inca o data pentru reteta
Ma bucur mult ca v-au placut. Sa incerci si painicile cu lapte. Sunt la fel de delicioase.
ȘtergereCat sunt de imbietoare ... eu cred ca le-as manca ... goale :)
RăspundețiȘtergereO primavara frumoasa-ti doresc , Irina !