Acesta prajitura a fost foarte laudata de toata lumea. Blatul e din biscuiti integrali, iar crema din branza si mascarpone.
Ingrediente blat:
- 500 g biscuiti digestivi (integrali)
- 150 g unt
- 750 branza de vaci (dulce) reteta AICI
- 250 g mascarpone
- 250 g zahar
- 4 oua
- 50 g faina
- 50 g gris
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 2 linguri zeama lamaie
- 100 g stafide inmuiate intr-o lingura rom
- 100 g ciocolata alba
- 50 g ciocolata neagra
Sfaramati biscuitii si topiti untul. Amestecati 350 g biscuiti cu untul topit pana obtineti o pasta omogena.
Pregatiti o tava de 33* 24 cm. Tapetati fundul tavii si putin din peretii laterali cu amestecul unt si pesmet de biscuiti. Puneti tava la frigider.
Intre timp preparati umplutura: puneti intr-un castron branza si zaharul apoi adaugati pe rand cate un ou.
La urma adaugati branza mascarpone, faina, grisul, vanilia, stafidele, sucul si coaja de lamaie.
Omogenizati compozitia si turnati jumatate in tava cu biscuiti scoasa din frigider.
Peste branza distribuiti restul de biscuiti.
Adaugati si restul de branza, nivelati prajitura si coaceti-o 60 minute la 175 grade, foc preincalzit.
Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o cateva minute in tava.
Rasturnati-o pe o planseta.
Rasturnati-o din nou pe un platou. Acoperiti toata prajitura cu ciocolata alba topita si decorati-o cu ciocolata neagra.
Taiati-o in felii numai dupa ce glazura s-a intarit. Eu am tinut-o la frigider si din cauza aceasta ciocolata a devenit casanta.
Sa aveti pofta!
Am venit intr-un suflet,mai ai si pentru mine?
RăspundețiȘtergereTe pup!
Foarte interesanta reteta, ma tenteaza rau de tot s-o incerc :))
RăspundețiȘtergereTi-a iesit foarte bine, felicitari!
foarte buna reteta!!!!nicolae and madalina
RăspundețiȘtergereCe fel de branzica dulce folosesti tu ca eu am tot incercat si nimic nu a fost pe gustul meu.o zi buna Gabriela
RăspundețiȘtergereGabrile eu folosesc branza facuta in casa, sau daca nu apuc eu sa fac atunci cumpar de la cineva de la tara.
ȘtergereUite reteta pentru branza de vaci: http://irinaririna.blogspot.ro/2013/03/branza-de-vaci-de-casa.html
Multumesc mult pt raspuns nu am incercat niciodata sa fac branzica,poate o sa incerc e natural sti ce ai pus in ea o seara frumoasa.Gabriela
RăspundețiȘtergere