miercuri, 30 mai 2012

Prajitura cu branza si mascarpone


Acesta prajitura a fost foarte laudata de toata lumea.  Blatul e din biscuiti integrali, iar crema din branza si mascarpone.

Ingrediente blat:
  • 500 g biscuiti digestivi (integrali)
  • 150 g unt
Ingrediente umplutura:
  • 750 branza de vaci (dulce) reteta AICI
  • 250 g mascarpone
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 50 g faina
  • 50 g gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 100 g stafide inmuiate intr-o lingura rom
Glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Sfaramati biscuitii si topiti untul. Amestecati 350 g biscuiti cu untul topit pana obtineti o pasta omogena.
DSC_0461
Pregatiti o tava de 33* 24 cm. Tapetati fundul tavii si putin din peretii laterali cu amestecul unt si pesmet de biscuiti. Puneti tava la frigider.
3
Intre timp preparati umplutura: puneti intr-un castron branza si zaharul apoi adaugati pe rand cate un ou.
DSC_0464
La urma adaugati branza mascarpone, faina, grisul, vanilia, stafidele, sucul si coaja de lamaie.
DSC_0466
Omogenizati compozitia si turnati jumatate in tava cu biscuiti scoasa din frigider.
DSC_0467
Peste branza distribuiti restul de biscuiti.
DSC_0470
Adaugati si restul de branza, nivelati prajitura si coaceti-o 60 minute la 175 grade, foc preincalzit.
DSC_0472
Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o cateva minute in tava.
DSC_0484
Rasturnati-o pe o planseta.
DSC_0494
Rasturnati-o din nou pe un platou. Acoperiti toata prajitura cu ciocolata alba topita si decorati-o cu ciocolata neagra.
4
Taiati-o in felii numai dupa ce glazura s-a intarit. Eu am tinut-o la frigider si din cauza aceasta ciocolata a devenit casanta.
2
Sa aveti pofta!

6 comentarii:

  1. Am venit intr-un suflet,mai ai si pentru mine?
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta reteta, ma tenteaza rau de tot s-o incerc :))
    Ti-a iesit foarte bine, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte buna reteta!!!!nicolae and madalina

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fel de branzica dulce folosesti tu ca eu am tot incercat si nimic nu a fost pe gustul meu.o zi buna Gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabrile eu folosesc branza facuta in casa, sau daca nu apuc eu sa fac atunci cumpar de la cineva de la tara.
      Uite reteta pentru branza de vaci: http://irinaririna.blogspot.ro/2013/03/branza-de-vaci-de-casa.html

      Ștergere
  5. Multumesc mult pt raspuns nu am incercat niciodata sa fac branzica,poate o sa incerc e natural sti ce ai pus in ea o seara frumoasa.Gabriela

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena