luni, 14 mai 2012

Prajitura cu capsuni (capsune)


Pentru ca vine sezonul capsunilor va recomand aceasta prajitura pufoasa, se prepara usor si este delicioasa.

Ingrediente:
  • 350 g capsuni (corect capsune)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua batute
  • 5 linguri lapte
  • 200 g faina
  • un praf de copt
Mod de preparare:
Curatati capsunii, spalati-i, stergeti-i cu un prosop absorbant de bucatarie apoi taiati-i in bucati. Peste ei presarati zaharul vanilat.
Bateti ouale, apoi adaugati laptele. Mixati untul cu zaharul pana se face crema apoi adaugati ouale.
Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o in compozitie.
Adaugati si capsunii...
Distribuiti-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt (23*32 cm) si dati-o la cuptor preincalzit la 180 grade, pentru 25 minute. Testati prin introducerea unei scobitori in mijlocul prajiturii. Ar trebui sa iasa curata.
Lasati prajitura in tava la racit 2-3 minute apoi rasturanti-o pe un fund si indepartati usor hartia.
Lasati-o la racit complet si pudrat-o cu zahar pudra inainte de servire.
E .... buna buna buna.
Neaparat consumata rece.
Sa aveti pofta!

6 comentarii:

  1. Vaaaaaai,cum arata prajiturica.
    Abia astept sa apara capsunile de gradina,sunt mai parfumate.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toata lumea asteapta Mihaela. Deja simt mirosl dulcetii caramelizate! Te pup.

      Ștergere
  2. Cu siguranta am pofta, chiar daca am terminat una de curand...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina la fel mi s-a intamplat si mie, cand am ajuns acasa si nu mai era... mi s-a facut pofta!

      Ștergere
  3. Si eu am tot cu capsuni in frigider! dar imi place mult si a ta! sa profitam de capsuni :). pup

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.