In fiecare luna are loc provocarea secreta. Acest proiect este lansat de AMA, gasiti detalii mai multe pe blogul ei, AICI. Luna aceasta blogul cuvenit mie a fost cel al Cristinei. Un blog minunat cu multe retete delicioase si aratoase. M-am oprit la ficateii in foietaj, un aperitiv delicios care merge de minune si la micul dejun.
Ingrediente:
- 500 g ficat
- 4 linguri ulei
- 2 cepe
- 500 g ciuperci
- 3 oua
- sare
- piper
- 300 g cascaval dat pe razatoarea mica
- un pachet foietaj de 800 g (2 foi*400 g)
Lasati aluatul de foietaj la dezghetat.
Intr-o cratita puneti uleiul si ceapa tocata la calit in jur de un minut. Spalati bine in apa rece ficateii apoi puneti-i peste ceapa.
Lasati pe foc potrivit amestecand din cand in cand pana sunt aproape facuti si si-au schimbat culoarea.Curatati ciupercile, spalati-le, taiati-le cubulete si adaugati-le peste ficat.
Acoperiti cu un capac cratita, si miscati-o din cand in cand pentru a nu se prinde de fund. Luati capacul atunci cand s-au muiat ciupercile, si mariti putin focul.
Cand zeama a scazut adaugati cele 3 oua batute bine, ca pentru omleta si lasati pe foc mic pana ce compozitia devine omogena si ouale sunt coagulate. Condimentati cu sare si piper si lasati la racit.
Acoperiti o tava cu hartie de copt si peste ea intindeti prima foaie de foietaj. Faceti-i cu o furculita cateva gauri.
Distribuiti jumatate din cantitatea de cascaval.
Intindeti si amestecul cu ficatei.
Presarati cascavalul ramas.
Acoperiti cu a doua foaie si din nou faceti cateva gauri cu o furculita.
Dati la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 30 minute apoi inca 10 la 180 grade sau pana cand placinta prinde o culoare frumoasa, aurie.
Sunt deliciosi atat calzi cat si reci.
Merg de minune alaturi de rosii si castraveti.
Multumesc Cristina pentru reteta. Delicioasa ...