sâmbătă, 16 iunie 2012

Dorada la gratar


Daca ma puneti sa aleg intre pastrav si dorada la gratar aleg dorada. Dorada la gratar si pastravul prajit cu mamaliguta si mujdei.
Nu mai aveam rabdare sa fac fotografii deoarece vroiam sa mananc. Rar mi se intampla asta. :)

Ingrediente:

  • o dorada de persoana
  • sare
  • piper
  • ulei
  • lamaie
Mod de preparare:
Curatati de solzi si de intestine bine bine pestii apoi spalati-i cu apa rece. Lasati-i pe un prosop absorbant la stors.
Puneti gratarul la incins. Ungeti pestii cu putin ulei si presarati peste si in interiorul lor sare si piper. Cand se incinge gratarul puneti peste el hartie de copt si peste ea pestii.
 Miscati putin gratarul. Daca se misca si pestii inseamna ca trebuie intorsi. Nu trebuie sa fie prinsi de hartia de copt.
Se tin pe gratar pana se rumenesc bine si pe partea aceasta apoi se scot pe un platou. Se stropesc cu zeama de lamaie.
Are o carne alba delicioasa si oase foarte putine....
Sa aveti pofta!

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Alina nu a ramas deloc. Am facut cate unul de persoana. Te pup si eu.

      Ștergere
  2. Ador dorada!!!!!!
    Ti-a iesit super!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Am pofta dar n-am peste,asa ca vin la tine.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce delicatesa!Chiar mi-ai facut pofta cu bucata aceea rupta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Preferatul nostru ..abia asteptam sa mergem in Spania si sa facem o cura cu dorada pe sare:D..printre altele!

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiam de secretul cu hartia de copt.Dorada ta arata exceptional,iar bucatat aceea alba si suculenta te face sa salivezi instant .

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena