Va recomand aceasta dulceata de visine, nici prea dulce, nici prea acra, cu o usoara aroma de vanilie.
Ingrediente:
- 1,8 g visine curatate (initial am avut 2.5 kg)
- 1.2 kg zahar
- 1/2 baton vanilie
Spalati visinele apoi puneti-le intr-o sita la scurs. Curatati-le de samburi si puneti-le intr-un lighean, un rand de visine, unul de zahar pana se termina intreaga cantitate de fructe, ultimul rand trebuie sa fie de zahar.
Ideal ar fi sa lasati visinele de seara pana dimineata sa lase sirop mai mult, dar daca nu va incadrati in timp este bine si 2-3 ore. Mutati visinile intr-o cratita si puneti-o pe foc potrivit spre mic. Nu am pus din prima visinele in cratita pentru ca o parte din zahar se lasa la fund. Mutandu-le zaharul ajunge deasupra.
Amestecati din cand in cand si luati spuma cand se ridica.
Scoateti putina dulceata din cand in cand pe o farfuriuta ca sa va faceti o idee daca este destul de legata sau nu.
Cand s-a racit complet puneti-o in borcane. Au iesit 4 borcanele mititele. Eu de obicei o fac mai legata. Depinde de preferintele voastre cat o lasati pe foc. Eu am lasat-o 2 ore.
Sa aveti spor si pofta buna.
Ce harnicuta esti tu.Ai facut inca o dulceata tare frumoasa si gustoasa.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc Mihaela. Astept nucile cu nerabdare.
ȘtergereEu deja am o pofta tare mare de visine.Iubesc toate dulcetiurile/gemuri/jelly:)...Un weekend frumos!
RăspundețiȘtergereMultumesc. Si eu iubesc dulceturile si se vede.....:)
Ștergereun deliciu, stiu! pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina.
ȘtergereCine vrea praji la iarna n-are decat sa se grabeasca. Multumim de reteta.
RăspundețiȘtergereCu drag Rita! Te mai astept in vizita.
Ștergereimi place dulceata de visine....yummyyyyyyyyyyyyyyyyy
RăspundețiȘtergereAlice e si printre preferatele mele! Dupa cea de nuci verzi.
ȘtergereAnul acesta nu prea avem visine, sper doar sa gasesc pe piata! Imi place la maxim! Pupici!
RăspundețiȘtergereUltima poza e de milioane! Faina si buna dulceata.
RăspundețiȘtergereAlta bunatate de dulceata!
RăspundețiȘtergereMinunata dulceata ta:)!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereToti samburii care sant scosi de la fructe ( visine sau cirese ),le adaugati niste zahar ( dupa gust ),apa ( cat sa le cuprinda )si fierbeti pana se face un sirop f.parfumat si bun,de servit cu apa minerala ( evident,strecurati samburii,la sfarsit ).E adevarat ca fierbe cam mult,dar tine si 2 ani.
RăspundețiȘtergereToti samburii care sant scosi de la fructe ( visine sau cirese ),le adaugati niste zahar ( dupa gust ),apa ( cat sa le cuprinda )si fierbeti pana se face un sirop f.parfumat si bun,de servit cu apa minerala ( evident,strecurati samburii,la sfarsit ).E adevarat ca fierbe cam mult,dar tine si 2 ani.
RăspundețiȘtergereinteresanta idee cu samburii! trebuie sa incerc si eu. noi bem numai apa cu sirop in loc de sucuri si fac foarte multe siropuri!!! multumesc pentru idee!!!
ȘtergereFelcitari ptr ceea ce faci tu!
RăspundețiȘtergere