luni, 25 iunie 2012

Ficatei in foietaj



In fiecare luna are loc provocarea secreta. Acest proiect este lansat de AMA, gasiti detalii mai multe pe blogul ei, AICI. Luna aceasta blogul cuvenit mie a fost cel al Cristinei. Un blog minunat cu multe retete delicioase si aratoase. M-am oprit la ficateii in foietaj, un aperitiv delicios care merge de minune si la micul dejun.


Ingrediente:
  • 500 g ficat
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 300 g cascaval dat pe razatoarea mica
  • un pachet foietaj de 800 g (2 foi*400 g)
Mod de preparare:
Lasati aluatul de foietaj la dezghetat.
Intr-o cratita puneti uleiul si ceapa tocata la calit in jur de un minut. Spalati bine in apa rece ficateii apoi puneti-i peste ceapa.


Lasati pe foc potrivit amestecand din cand in cand pana sunt aproape facuti si si-au schimbat culoarea.Curatati ciupercile, spalati-le, taiati-le cubulete si adaugati-le peste ficat. 
Acoperiti cu un capac cratita, si miscati-o din cand in cand pentru a nu se prinde de fund. Luati capacul atunci cand s-au muiat ciupercile, si mariti putin focul. 
Cand zeama a scazut adaugati cele 3 oua batute  bine, ca pentru omleta si lasati pe foc mic pana ce compozitia devine omogena si ouale sunt coagulate. Condimentati cu sare si piper si lasati la racit. 
Acoperiti o tava cu hartie de copt si peste ea intindeti prima foaie de foietaj. Faceti-i cu o furculita cateva gauri.
Distribuiti jumatate din cantitatea de cascaval.
Intindeti si amestecul cu ficatei.
Presarati cascavalul ramas.
Acoperiti cu a doua foaie si din nou faceti cateva gauri cu o furculita.
Dati la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 30 minute apoi inca 10 la 180 grade sau pana cand placinta prinde o culoare frumoasa, aurie.
Sunt deliciosi atat calzi cat si reci.

Merg de minune alaturi de rosii si castraveti.
Multumesc Cristina pentru reteta. Delicioasa ...

8 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.