Ingrediente (12 bucati):
- 240 g faina
- 40 g tarate
- un pachet praf copt
- o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
- putina sare
- 180 g stafide
- un ou
- 100 g zahar
- 150 ml suc proaspat de portocale (cu tot cu pulpa)
- 5 linguri ulei
- 5 linguri lapte
Amestecati intr-un bol faina cu taratele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si stafidele.
Bateti oul cu zaharul pana se face spuma.
Adaugati sucul de portocale, uleiul si laptele apoi mixati. Peste acest amestec turnati faina.
Compozitia formata distribuiti-o in tava pentru muffins unsa cu unt. Dati la cuptor, preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana ce prajiturelele se rumenesc frumos.
Lasati-le 2-3 minute in tava apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se racoreasca.
Sunt minunate. Nu sunt foarte dulci, chiar le recomand pentru copilasi.
Nu sunt la fel de pufoase ca cele cu capsuni deoarece au tarate si foarte putin ulei si lapte. Merg de minune la micul dejun, si se pot face si fara zahar.
Ce bine arata! fur si eu unul :). pup
RăspundețiȘtergereCu drag Timea impart cu tine.
RăspundețiȘtergereFoarte imbietoare si gustoase!Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Milica.
ȘtergereDoamne.....ce pofta mi-ai facut:)!!!! Arata atat de bine si de..... pufoase!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereSunt delicioase. Nu foarte pufoase din cauza ingredintelor, dar merg minunat.
ȘtergereAuzi,nu ma primesti la tine ca sa pap si eu din bunatatile tale?
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag!
Cum sa nu Mihaela. Si pe tine si pe DIana. Te pup.
Ștergeremai ai una? as vrea si eu...
RăspundețiȘtergereCristina nu mai am cu portocale dar am in plan sa fac cu cirese.
ȘtergereMmm...delicioase:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Ramona.
ȘtergereMultumesc Mihaela.
RăspundețiȘtergerein loc de tarate ce as putea pune?
RăspundețiȘtergereAs incerca cu fulgi de ovaz...
ȘtergereNu ati specificat ce fel de tarite si arata f bine.
Ștergere