Aceasta tarta rece este un desert de vara minunat.
Ingrediente pentru aluatul din biscuiti:
- 180 g biscuiti integrali sau digestivi
- o lingura zahar
- o lingura faina
- 70 g unt
- 675 g capsuni curatate
- coaja de la o lamaie verde
- zeama si pulpa de la 2 lamai verzi (60 ml)
- 380 g lapte condensat indulcit
- 2 linguri rom
- 385 ml smantana pentru frisca (2 cutii la 200 ml)
- pentru ornare capsuni feliate
Zdrobiti biscuitii si amestecati-i cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza.
Introduceti compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm apasand cu degetele pentru a acoperi baza si peretii formei.
Dati tava la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 10 -15 minute apoi lasati-o la racit.
Cu un mixer vertical se paseaza bine capsunii. Se adauga zeama si coaja de lamaie, laptele condensat, si romul.
Se bate bine smantana pana se intareste si se adauga treptat peste compozitia cu capsuni amestecand incet pana cand este incorporata toata cantitatea si compozitia devine omogena.
Umplutura obtinuta se toarna in aluatul copt si se netezeste deasupra. Se acopera tarta cu folie de plastic si se lasa minim 3 ore la congelator.
Cu 30 minute inainte de servire, tarta se lasa la temperatura camerei, pentru a se decongela. Se orneaza cu felii de capsuni. Daca nu se serveste toata pastrati-o la congelator timp de o saptamana. Garantez ca nu se schimba gustul!
Este minunata....
Colegul meu nu dovedea sa o imparta :)
Sa aveti pofta!
Ce bine arata!!!! o prajitura inghetata tare delicioasa! pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea. Te pup.
Ștergereyummy!! arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc. E si delicioasa.
ȘtergereCred ca a fost dementiala!
RăspundețiȘtergereConfirm Isa. Imi place cobinatia lime + capsuni.
ȘtergereArata apetisant. Chiar iti "lasa gura apa". Cred ca am exagerat cu capsunii in anul asta, nu stiu daca imi "permit" sa mai fac ceva cu capsuni. (sunt alergica), dar poate gasesc eu o solutie:P
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca e mega-gustoasa!:)
Cu drag, Laura
Laura salveaza reteta pentru la anul daca anul acesta ai facut exces de capsuni. Te mai astept in vizita.
ȘtergereAsa da tarta, intr-adevar un desert plin de fructe si foarte racoritor!
RăspundețiȘtergereMultumesc Claudia. Iti recomand cu drag aceasta tarta.
ȘtergereEste super,super,super buna si frumoasa.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergerece frumoasa e!
RăspundețiȘtergereNegresit am sa incerc tarta ta!Anul acesta am profitat din plin de capsuni si sunt minunate!Pupici
RăspundețiȘtergereDelicios arata!!! Are o culoare minunata, si mai are si capsune, preferatele mele!!
RăspundețiȘtergerein loc de lapte condensat ce putem pune?
RăspundețiȘtergereMaia imi pare rau dar nu poti inlocui laptele condensat.
Ștergerebuna ziua
RăspundețiȘtergerein loc de lapte ciondensat ce putem pune ?
Foarte bine arata tarta, dar cum ati reușit sa scoateti feliile din forma? Nu s- a prins blatul?
RăspundețiȘtergereMulțumesc!
Manuela
Nu se prinde blatul pentru ca are unt.
RăspundețiȘtergere