vineri, 12 octombrie 2012

Briose umplute cu branza


Afara este destul de rece. O vreme numai buna pentru copt. Pentru acest sfarsit de saptamana va recomand aceste briose delicioase, umplute cu branza. Le spun briose si nu muffins pentru ca aluatul contine drojdie.

Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 230 ml lapte
  • 650 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita sare
Ingrediente umplutura:
  • 650 g branza de vaci bine scursa
  • 200 g smantana
  • 30 g gris
  • 30 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
Pentru uns
  • briosele - un ou batut
  • tava - putin unt
Mod de preparare:
Intr-o cana amestecati drojdia cu 2 lingurite zahar.
Intr-un bol puneti faina, faceti o gaura in mijloc si adaugati toate ingredientele (inclusiv drojdia lichefiata) mai putin untul topit.

Framantati bine. Cand se formeaza aluatul adaugati untul topit. Framantati din nou apoi lasati la crescut, la loc cald,  in jur de o ora.

Cat creste aluatul preparati umplutura : puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati bine pana compozitia devine cremoasa.

Rasturnati aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in 24 bucati.

Ungeti o tava de muffins cu unt si mulati fiecare bucata de aluat pe peretii compartimentelor, in strat subtire. Umpleti cu branza. Apoi ungeti cu ou. Dati tava la cuptor (preincalzit) pentru 35-40  minute  la 180 grade.
Cand sunt gata lasati-le 2-3 minute in tava apoi scoteti-le pe un gratar.
Va garantez ca sunt bune in orice moment al zilei si merg de minune la "pachet".

Sa aveti pofta!


7 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena