Afara este destul de rece. O vreme numai buna pentru copt. Pentru acest sfarsit de saptamana va recomand aceste briose delicioase, umplute cu branza. Le spun briose si nu muffins pentru ca aluatul contine drojdie.
Ingrediente aluat:
- 2 oua
- 230 ml lapte
- 650 g faina
- 25 g drojdie
- 100 g unt
- 100 g zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- o lingurita sare
- 650 g branza de vaci bine scursa
- 200 g smantana
- 30 g gris
- 30 g faina
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 oua
- 100 g stafide
- coaja rasa de la o lamaie
- briosele - un ou batut
- tava - putin unt
Intr-o cana amestecati drojdia cu 2 lingurite zahar.
Intr-un bol puneti faina, faceti o gaura in mijloc si adaugati toate ingredientele (inclusiv drojdia lichefiata) mai putin untul topit.
Framantati bine. Cand se formeaza aluatul adaugati untul topit. Framantati din nou apoi lasati la crescut, la loc cald, in jur de o ora.
Cat creste aluatul preparati umplutura : puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati bine pana compozitia devine cremoasa.
Rasturnati aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in 24 bucati.
Ungeti o tava de muffins cu unt si mulati fiecare bucata de aluat pe peretii compartimentelor, in strat subtire. Umpleti cu branza. Apoi ungeti cu ou. Dati tava la cuptor (preincalzit) pentru 35-40 minute la 180 grade.
Cand sunt gata lasati-le 2-3 minute in tava apoi scoteti-le pe un gratar.
Va garantez ca sunt bune in orice moment al zilei si merg de minune la "pachet".
Sa aveti pofta!
Un mare LIKE!!!!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereMinunate.Te pup!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase si foarte gustoase briosele tale!
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu aceasta reteta e suparba, foarte foarte gustoasa
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu aceasta reteta e superba, foarte foarte gustoasa
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu aceasta reteta e superba , foarte foarte gustoasa.
RăspundețiȘtergere