Unii o stiu de prajitura cafelina, altii de prajitura catifelin.O prajitura delicioasa cu blat pufos cu nuca si o crema cu ness.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 140 g nuci
- 2 linguri cu varf faina
- o lingurita praf de copt
- o lingurita otet
- o lingurita esenta rom
- 400 ml lapte
- 200 g zahar
- 50 g faina (3 linguri)
- 30 g cacao (2 linguri)
- 5 g ness (o lingura)
- o lingurita esenta rom
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g ciocolata rasa
Bateti spuma albusurile cu putina sare apoi adaugati treptat zaharul.
Cand spuma este consistenta adaugati praful de copt stins cu otet apoi cate un galbenus. Amestecati dupa fiecare apoi adaugati faina si mixati usor.
Adaugati nucile, amestecati incet pana se omogenizeaza compozitia si turnati-o intr-o tava(21*30cm) tapetata cu hartie de copt. Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20-25 minute.
Puneti intr-un vas laptele si zaharul. Mixati usor apoi adaugati faina, cacaua si nessul. Puneti vasul pe foc mic si amestecati mereu pana crema fierbe si se intareste (ca o smantana groasa). Lasati crema la racit apoi adaugati treptat untul.
Taiati blatul in doua. Ungeti prima foaie cu 2/3 din crema.
Puneti peste crema cealalta foaie si ungeti cu restul de crema.
Inainte de a taia prajitua presarati peste ea 100 g ciocolata rasa.
Sa aveti spor si pofta!