luni, 26 noiembrie 2012

Cornulete de post cu bors


Aceste cornulete le-am facut sambata si abia mi-au ramas cateva pentru fotografiat. Chiar daca sunt de post sunt delicioase.

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • o lingura zahar
  • 175 ml bors acru caldut
  • 175 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Cerneti intr-un bol faina. Faceti loc in mijloc si adaugati sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si drojdia lichefiata (intr-o cana amestecati drojdia cu zaharul pana se lichefiaza). Incorporati treptat faina.

Adaugati borsul si apa si framantati pana aluatul devine elastic si neted.

Lasati la crescut, intr-un loc caldut, 60-90 minute sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Faceti sfere de marimea unui mar si intindeti-le subtiri subtiri. Taiati-le in 4 apoi in 8, 16... apoi umpleti-le cu magiun sau rahat. Nu puneti foarte mult magiun, va curge. Rulati de la baza (sa nu fie mai mare de 3 cm) pana la varf.

Puneti cornuletele formate pe hartie de copt. Dati dava la cuptor si coaceti-le pe foc potrivit (160 grade) 25-30 minute, pana ce se rumenesc usor.

Lasati-le la racit, pudrati-le cu zahar pudra si serviti-le cu placere.

Sunt foarte fragede.

Sa aveti spor si pofta!

21 de comentarii:

  1. am uitat romaneste. am inteles totul dar mie greu sa vorbesc, sint cuvinte care nu le cunosc. cornuletele sint bune si gustoase si ingrasa mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca ingrasa cornuletele. Mai fac exceptii de la regula si mai fac din cand in cand bunatati care ingrasa. Daca nu stii bine romaneste ai butonul Translate (traducere) sus in partea dreapta.

      Ștergere
  2. Cat de bine arata,as servi si eu cateva.Trebuie sa-mi fac neaparat!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt grozave!! Trebuie sa fac si eu, insa cu timpul stau mai prost :) Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc si eu Paula notiunea aceasta "nu am timp" foarte bine. Sa iti faci totusi ca sunt delicioase.

      Ștergere
  4. Arata delicioase!Eu n-am mancat nimic cu bors,dar la cum arata, cred ca sînt gustoase!xoxo

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt minunate! N-am facut niciodata, dar stiu ca sunt delicioase pentru ca si mama le face la fel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cornuletele tale arata mai bine decat su iesit ale mele (putin mai zburlite la mine), dar sunt fragede si f. gustoase. Multumesc pentru tot ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  7. am si eu reteta dar a mea are si ulei .

    RăspundețiȘtergere
  8. Am urmat reteta pas cu pas exact ca mai sus,am pierdut timpul cu aceasta tampenie de reteta care nu are nici-o noima luandu-ma dupa rezultatul final : niste porcarii uscate..si painea imi iesea mai pufoasa decat asa ceva...ma intreb cati s-or fi pacalit luandu-se dupa anumiti care ar trebui sa tina pt ei ceea ce stiu sau sa impartaseasca si cu restul lumii ceva de calitate ...imi pare rau ca am incercat asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  9. as vrea sa fac aceasta reteta dar intreb ulei nu trebuie sa adaugam?

    RăspundețiȘtergere
  10. As incerca si eu insa am o nelamurire...ulei nu trebuie? si nu se pudreaza cand sunt calde??

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena