Aceste prajiturele motale le-am facut repede repede pentru colega mea, de ziua ei. Au la baza reteta clasica de muffins.
Ingrediente (pentru 12 muffins):
- 260 g faina
- un plic praf copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un plic zahar vanilat
- un ou
- un praf sare
- 180 g zahar
- 100 ml ulei
- 260 ml iaurt (de data aceasta am folosit iaurt de casa)
- optional 12 cirese din sirop, visine, sau ce preferati
Pentru decorat:
- 75 g unt
- 175 g zahar (recomand pudra desi eu am folosit tos)
- 2 linguri lapte
- 75 g ciocolata alba topita
Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul.
Adaugati uleiul si iaurtul apoi mixati bine.
Adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza.
Puneti compozitia in forme unse cu unt sau cu hartiute speciale. Eu am pus in fiecare prajiturica cate o cireasa din sirop.
Dati tava la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 25 minute apoi rasturnati-le pe un gratar.
Cat sunt briosele la cuptor preparati crema pentru decorat.
Bateti untul si treptat adaugati cate o lingura de zahar.
Adaugati apoi cele doua linguri de lapte si mixati bine pana se topeste zaharul.
Adaugati ciocolata topita, si mixati pana se omogenizeaza. Dati compozitia la frigider pana se racesc si muffins-ii.
Puneti crema intr-un pos si decorati fiecare prajiturica.
Optional presarati fulgi de ciocolata, fulgi de cocos, bombonele sau ce mai aveti la indemana.
Va asigur ca sunt deliciose si pufoase.
Sa aveti spor si pofta!
Foarte dragute! Imi place cum le-ai ornat.
RăspundețiȘtergereArata asa de bine,te invita sa le degusti!
RăspundețiȘtergerePupici!
Simple dar tare dragute! Te imbie sa le papi toate ;)
RăspundețiȘtergereCe frumos ai decorat briosele!
RăspundețiȘtergere