V-am mai spus de multe ori ca imi place pestele. De obicei il fac la gratar dar mai am si cate o ofta de peste cu mamaliga si usturoi, cum ne facea mamaia.
Ingrediente:
- peste: pastrav, crap, macrou (de care va place)
- faina de porumb
- sare
- ulei pentru prajit
- mamaliga
- mujdei
Curatati pestele de intestine si solzi, spalati-l si presarati-l cu putina sare. Taiati-l in bucati potrivite si lasati-l la rece cateva minute.
Amestecati faina de porumb cu putina sare si treceti pestele prin ea.
Prajiti-l in ulei in incins pe foc potrivit cateva minute pe o parte si cateva minute pe cealalta parte pana se rumeneste frumos apoi scoateti-l pe un platou, pe un prosop absorbant de bucatarie.
Serviti-l cu mujdei si mamaliga!
Sa aveti spor si pofta!
Cat este de bun...ce pofta mi-ai facut! Si eu am facut in seara asta peste ...dar la cuptor cu legume.
RăspundețiȘtergereNico delicios pestele tau! Cu mai putin colesterol decat acesta.... :)
ȘtergerePestele in crusta de malai imi place grozav,, e the best! pup
RăspundețiȘtergereIti dau dreptate! Te pup si eu!
Ștergere