miercuri, 21 noiembrie 2012

Peste prajit cu mamaliga si mujdei


V-am mai spus de multe ori ca imi place pestele. De obicei il fac la gratar dar mai am si cate o ofta de peste cu mamaliga si usturoi, cum ne facea mamaia.

Ingrediente:

  • peste: pastrav, crap, macrou (de care va place)
  • faina de porumb
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • mamaliga
  • mujdei
Mod de preparare:
Curatati pestele de intestine si solzi, spalati-l  si presarati-l cu putina sare. Taiati-l in bucati potrivite si lasati-l la rece cateva minute.
Amestecati faina de porumb cu putina sare si treceti pestele prin ea.

Prajiti-l in ulei in incins pe foc potrivit cateva minute pe o parte si cateva minute pe cealalta parte pana se rumeneste frumos apoi scoateti-l pe un platou, pe un prosop absorbant de bucatarie.
Serviti-l cu mujdei si mamaliga!

Sa aveti spor si pofta!

4 comentarii:

  1. Cat este de bun...ce pofta mi-ai facut! Si eu am facut in seara asta peste ...dar la cuptor cu legume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nico delicios pestele tau! Cu mai putin colesterol decat acesta.... :)

      Ștergere
  2. Pestele in crusta de malai imi place grozav,, e the best! pup

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena