vineri, 2 noiembrie 2012

Prajitura alba ca zapada (foi cu ulei)


Nu cred ca exista persoana care sa nu fi auzit de aceasta prajitura. E delicioasa, se prepara rapid, e pe placul tuturor.
Am specificat ca foile sunt cu ulei deoarece se mai pot face si cu unt. O sa le postez si pe acelea in curand.

Ingredinte 3 foi:
  • 3 oua
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • o lingurita amoniac stins (in putina zeama de lamaie)
  • faina cat cuprinde (33 linguri)
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente crema:
  • un litru lapte
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un pachet unt
  • zeama de la o lamaie
Mod de preparare foi:
Bateti ouale cu ambele tipuri de zahar apoi adaugati si restul ingredientelor.

Coca formata impartit-i in 3 parti egale (in jur de 300 g fiecare parte).

Pe o folie de silicon intindeti fiecare foaie. Prefer o folie de silicon pentru ca ma ghidez mai bine si rastorn mult mai usor foaia intr-o tava (sau pe fundul ei).

Dati fiecare foaie la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 14 minute.

Mod de preparare crema:
Dizolvati faina intr-o cana de lapte, restul puneti-l la fiert cu ambele feluri de zahar.
Cand laptele incepe sa fiarba turnati amestecul (lapte + faina). Amestecati continuu la foc mic in jur de 20-25 minute apoi lasati crema la racit.
Cand compozitia este rece adaugati putin cate putin untul apoi zeama de lamaie.
Umpleti foile cu crema si lasati-le cateva ore (10-12) pana se inmoaie foile.

Se taie dupa plac si se serveste cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

20 de comentarii:

  1. Ce mai mancam prajitura asta cand eram noi mici,mici...ah, cat e de buna!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pup si eu surorile! Ai dreptate, toate mamele faceau aceasta prajitura.

      Ștergere
  2. Excelenta! Noroc cu tine, voi avea reteta pentru foi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată foarte bine. Ca și albă ca zăpada pe care o mâncam în copilărie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunata copilarie :)! Minunata prajitura! :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos arata, atat de fina si delicata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac toate prajiturile cu foi! Alba ca zapada imi aduce aminte de mama mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesante foile cu ulei si coaja de lamaie! Reteta mea veche era cu un pachet de margarina si un singur ou. Foarte buna prajitura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi eu mai am o reteta cu unt! Stiu ca sunt vechi retetele dar sunt cele mai bune!

      Ștergere
  8. Excelenta!!! Am facut si noi si a fost bataie pe ea:)) .pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Excelenta!! Am facut si noi si a fost bataie pe ea:)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut prajitura alba-ca-zapada, dar am pus cele 33 linguri de faina si a fost prea mult. Mi-a iesit un aluat vartos, l-am intins ffff greu pe planseta. Iar cand am facut crema am amestecat 1 cana lapte cu faina, a fost in regula, dar cand am pus acest amestec in laptele ramas, care era pus pe foc, faina mi s-a facut cocoloase. Rezultatul, a doua zi, dupa ce s-au mai inmuiat foile: prajituta ff gustoasa, dar se simtea ca foile erau tari. 33 linguri de faina a fost prea mult. Te rog, Irina, daca poti sa postezi si reteta cu foi cu unt. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Excelenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena