Unii o stiu de prajitura cafelina, altii de prajitura catifelin.O prajitura delicioasa cu blat pufos cu nuca si o crema cu ness.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 140 g nuci
- 2 linguri cu varf faina
- o lingurita praf de copt
- o lingurita otet
- o lingurita esenta rom
- 400 ml lapte
- 200 g zahar
- 50 g faina (3 linguri)
- 30 g cacao (2 linguri)
- 5 g ness (o lingura)
- o lingurita esenta rom
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g ciocolata rasa
Bateti spuma albusurile cu putina sare apoi adaugati treptat zaharul.
Cand spuma este consistenta adaugati praful de copt stins cu otet apoi cate un galbenus. Amestecati dupa fiecare apoi adaugati faina si mixati usor.
Adaugati nucile, amestecati incet pana se omogenizeaza compozitia si turnati-o intr-o tava(21*30cm) tapetata cu hartie de copt. Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20-25 minute.
Puneti intr-un vas laptele si zaharul. Mixati usor apoi adaugati faina, cacaua si nessul. Puneti vasul pe foc mic si amestecati mereu pana crema fierbe si se intareste (ca o smantana groasa). Lasati crema la racit apoi adaugati treptat untul.
Taiati blatul in doua. Ungeti prima foaie cu 2/3 din crema.
Puneti peste crema cealalta foaie si ungeti cu restul de crema.
Inainte de a taia prajitua presarati peste ea 100 g ciocolata rasa.
Sa aveti spor si pofta!
Vai de mine ce bine arata! Exact combinatia preferata, nuci si ciocolata. Sper sa reusesc si eu sa o execut zilele acestea.
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina. Te mai astept pe aici.
ȘtergereFoarte buna prajitura ta! Am si eu o reteta veche de prajitura "Catifelin", dar este diferita, crema este cu vanilie si nuci prajite, iar blatul se unge cu gem.
RăspundețiȘtergereGabi suna foarte tentant prajitura ta. Am sa o caut pe blog.
Ștergeree super prajitura ta!
ȘtergereO combinatie mai mult decat buna!
RăspundețiȘtergereCe ciocolatoasa este!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereImi place si denumirea :)))
Te puup
Am sa-l incerc si eu. Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereBuna cafelina ta!
RăspundețiȘtergereWow, e o combinatie super!! Fur patratica din prima poza ;)
RăspundețiȘtergereo comit, arata super!:*
RăspundețiȘtergereArata super bine!! Imi place la maxim!! Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata prajitura!
RăspundețiȘtergereCe pufy bun...mmm...
RăspundețiȘtergereIrina, si pe asta am facut-o de Craciun pe langa "Furnicuta".
RăspundețiȘtergereE absolut delicioasa!
Cred ca a devenit preferata mea.
Multumesc ca ai postat-o!
ella
Va multumesc tuturor. Ella ma bucur ca ti-a placut. As vrea sa o refac si sa nu pun cacao, sa o las numai cu ness.
RăspundețiȘtergereUn an mai bun tuturor si in noaptea dintre ani sa aveti numai bucate alese pe masa!
Irina am facut prajitura e fff buna multumim pt retete .......
RăspundețiȘtergereCu mare drag.... Ma bucur ca v-a fost pe plac...
ȘtergereBuna Irina te rog sa ma ajuti si pe mine cu un sfat te rog ,am facut aceasta praji a ta si mi-a placut fffff mult si acum pe wekend as vrea so fac dar de data asta ca si tort ce zici ar merge ???si sa o acoper cu frisca eventual..vreau sami dai un sfat si daca e sa fac daca tre sa insiropez blatul???sarumana multumesc
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut prajitura. Poti sa o faci in forma de tort. Dubleaza canttatile pentru o tava cu diametrul de 25-28 cm. Insiropeaza foarte putin foile, eu as prefera un sirop din zahar ars. Sa ai spor.
ȘtergerePerfecta! Am facut-o și sunt incantata de ea! Am pus în plus un ou și o lingura de faina la blat, iar la crema 250 g unt, pentru ca aveam tava un pic mai mare. Mulțumesc!����
RăspundețiȘtergere