"Baci di amaretti al cocco" e denumirea in italiana a acestor prajiturele. Am gasit aceasta retetea intr-o carte italiana, primita de la mama si m-a atras imediat. E simpla si e cel mai de folos cand vreti sa prepararti un desert rapid.
Ingrediente:
- 32 amaretti (biscuiti din bezea si migdale)
- 50 ml cafea tare rece
- crema de ciocolata cu alune (merge si gem)
- 4-5 linguri cocos
Ungeti fiecare biscuit cu putina crema de ciocolata. Uniti-i doi cate doi formand "baci = sarutul".
Cu o lingura scufundati fiecare prajiturica in cafea (toata suprafata sa fie umeda) apoi treceti-o prin nuca de cocos. Asezati-le pe hartiute colorate apoi pe un platou.
Sa aveti spor si pofta!
Ce buni sunt amaretti, iar prăjiturelele cred că sunt și mai bune. Simplu și de efect.
RăspundețiȘtergereÎmi place lichiorul de migdale, biscuiti tãi sunt super deliciosi:)
RăspundețiȘtergereDelicioase prajiturele... Amaretti, din amintirile copilariei mele (vezi ca acum sint batrina), le gaseam in magazine si se chemau pricomigdale... Am facut eu o tarta cu amaretti, a iesit si frumoasa si delicioase... Sustrag virtual, ca sigur au disparut de multisor, o prajiturica...
RăspundețiȘtergere