joi, 8 noiembrie 2012

Prajiturele cu amaretti si cocos


"Baci di amaretti al cocco" e denumirea in italiana a acestor prajiturele. Am gasit aceasta retetea intr-o carte italiana, primita de la mama si m-a atras imediat. E simpla si e cel mai de folos cand vreti sa prepararti un desert rapid.

Ingrediente:

  • 32 amaretti (biscuiti din bezea si migdale)
  • 50 ml cafea tare rece
  • crema de ciocolata cu alune (merge si gem)
  • 4-5 linguri cocos
Mod de preparare:
Ungeti fiecare biscuit cu putina crema de ciocolata. Uniti-i doi cate doi formand "baci = sarutul".

Cu o lingura scufundati fiecare prajiturica in cafea (toata suprafata sa fie umeda) apoi treceti-o prin nuca de cocos. Asezati-le pe hartiute colorate apoi pe un platou.

Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

  1. Ce buni sunt amaretti, iar prăjiturelele cred că sunt și mai bune. Simplu și de efect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place lichiorul de migdale, biscuiti tãi sunt super deliciosi:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioase prajiturele... Amaretti, din amintirile copilariei mele (vezi ca acum sint batrina), le gaseam in magazine si se chemau pricomigdale... Am facut eu o tarta cu amaretti, a iesit si frumoasa si delicioase... Sustrag virtual, ca sigur au disparut de multisor, o prajiturica...

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.