Ingrediente (8 persoane):
- 100 g untura
- 1100 g ceafa de porc
- 700 g carnati de casa
- 300 g piept de porc afumat
- un varf cutit piper
- un varf cutit boia de ardei dulce
- putina sare
- branza de oi (sau telemea)
- cate 1/2 oua de persoana depinde cat sunt de mancacioase
- castraveti murati
- mamaliga
- optional o cescuta de afinata bucovineana pentru pofta de mancare
Spalati carnea si stergeti-o cu prosoape absorbante de bucatarie. Taiati cubulete carnea, carnatii si piepul de porc afumat si dati-le drumul intr-o cratita mai intinsa cu untura infierbantata.
Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea se adauga piperu, boiaua, foile de dafin si foarte putina sare. Acoperiti partial cratita cu un capac.
Lasati pe foc potrivit, pana scade apa lasata de carnea si pana se rumeneste frumos.
Faceti mamaliga si prajiti ochiurile.
Serviti tochitura pe un platou alaturi de un ou ochi, branza raza de oi, castraveti murati si mamaliguta.
Platoul meu il impart cu voi.
Sa aveti spor si pofta!
Particip cu aceasta reteta la Dulce Romanie - Provocarea lunii noiembrie a care gazda este Mihaela. Gasiti mai multe detalii AICI.
Daca-l imparti,atunci este bine.Nu am facut demult timp,si tare pofta imi este.Pup!
RăspundețiȘtergereTe poftesc! Pup si eu!
ȘtergereVai de mine ce foame m-a apucat! Un lucru e clar: romanii stiu sa manance bine! Foarte buna mancarea, Irina!
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela!
ȘtergereCat de mult imi place tochitura moldoveneasca!
RăspundețiȘtergereEsti si tu invitatul meu!
ȘtergereCe bunãtati!!!am venit bine la tine
RăspundețiȘtergere