vineri, 9 noiembrie 2012

Tochitura moldoveneasca


Tochitura moldoveneasca este o mancare cu ceva mai multe calorii dar putem si  noi sa ne bucuram din cand in cand de o asemenea bunatate.

Ingrediente (8 persoane):

  • 100 g untura
  • 1100 g ceafa de porc
  • 700 g carnati de casa
  • 300 g piept de porc afumat
  • un varf cutit piper
  • un varf cutit boia de ardei dulce
  • putina sare
  • branza de oi (sau telemea)
  • cate 1/2 oua de persoana depinde cat sunt de mancacioase
  • castraveti murati
  • mamaliga
  • optional o cescuta de afinata bucovineana pentru pofta de mancare
Mod de preparare
Spalati carnea si stergeti-o cu prosoape absorbante de bucatarie. Taiati cubulete carnea, carnatii si piepul de porc afumat si dati-le drumul intr-o cratita mai intinsa cu untura infierbantata.

Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea se adauga piperu, boiaua, foile de dafin si foarte putina sare. Acoperiti partial cratita cu un capac.

Lasati pe foc potrivit, pana scade apa lasata de carnea si pana se rumeneste frumos.
Faceti mamaliga si prajiti ochiurile.
Serviti tochitura pe un platou alaturi de un ou ochi, branza raza de oi, castraveti murati si mamaliguta.

Platoul meu il impart cu voi.

Sa aveti spor si pofta!
Particip cu aceasta reteta la Dulce Romanie - Provocarea lunii noiembrie a care gazda este Mihaela. Gasiti mai multe detalii AICI.

7 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.