Imi place mult ciocolata de casa si de fiecare data o fac in alt mod. Astazi va prezint ciocolata cu ness si vanilie. Se face usor si este foarte aspectuasa. Eu folosesc si foi de napolitana dar pot lipsi.
Ingrediente ciocolata de vanilie:
- 75 ml apa
- 100 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g unt
- 250 g lapte praf (+/- cateva grame)
- 2 foi mici de napolitana
Ingrediente ciocolata cu ness:
- 75 ml apa
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 240 g lapte praf (+/- cateva grame)
- 35 g cacao
- 2 linguri ness (5-6 grame)
- optional 30 g nuci
- o foaie de napolitana mica
Mod de preparare:
Cerneti laptele praf pentru a fi cat mai aerat.
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
Dupa ce s-a topit zaharul lasati pe foc mic 5 minute, adaugati zaharul vanilat si untul taiat cubulete si amestecati rapid. Lasati pe foc pana se topeste apoi dati deoparte.
Cand untul e topit complet ...
Adauga laptele praf si amestecati bine bine pana se omogenizeza. Pasta formata nu tebuie sa fie foarte tare. Din acest motiv mereu specific cantitatea laptelui praf +/- cateva grame.
Distribuie partea formata uniform pe o napolitana apoi acoperiti cu o alta foaie de napolitana.
Pentru ciocolata cu ness amestecati cacaua cu nessul si laptele praf apoi cerneti-le. In rest procedati identic ca la prima. La urma adaugati nucile.
Distribuiti pasta peste foaia de napolitana si intindeti-o uniform.
Acoperiti ciocoata cu ultima foaie de napolitana, inveliti-o in folie si lasati-o la racit. Taiati-o cand e rece complet, de preferabil a daua zi sau dupa cateva ore de stat la frigider.
Sa aveti spor si pofta!