Nu stiu daca voua va este pe plac acest bors dar mie imi aminteste de copilarie. Iarna ne trimitea mamaia bureti uscati cu care mama ne facea un bors de nota 10. Nu am folsit bureti uscati, ci ghebe congelate in toamna. Va garantez, gustul este la fel daca inlocuiti ghebele cu pleurotus.
Ingrediente:
- 2 cepe curatate si spalate
- 2 morcovi dati pe razatoare
- 100 ml ulei
- 300 g ciuperci (ghebe=opintici) opariti
- 2 ardei
- o telina mica
- o radacina pastarnac
- o radacina patrunjel
- 100 g orez
- 500 ml (sau dupa gust) bors acru
Puneti o cratita de 6 litri pe foc cu uleiul, ceapa si morcovul. Caliti 2-3 minute pana ce uleiul este absorbit si adaugati buretii.
Caliti putin si adaugati 4 litri de apa si putina sare. Cand sunt aproape fierte ciupercile adaugati restul de legume curatate si spalate.
Fierbeti pana sunt fierte atat ciupercile cat si leguminoasele. Scoateti legumele din ciorba, adaugati orezul spalat. Cand orezul este fiert adaugati borsul de tarate (fiert si strecurat in prealabil).
Opriti focul si adaugati in ciorba patrunjelul tocat.
Sa aveti spor si pofta!
Pot veni la tine la masa de pranz?Ador acest bors!Pupici!
RăspundețiȘtergereVai ce bun trebuie sa fie,imi ploua in gura deja.
RăspundețiȘtergere