Imi place mult nuca de cocos si prin urmare nu puteam sa nu fac aceasta ciocolata de casa cu cocos imediat ce am vazut reteta. Se face foarte usor, cu foarte putine ingrediente.
Ingrediente:
- 230 g lapte condesat
- 150 g nuca de cocos
- 100 g zahar pudra
- o lingurita esenta de vanilie
- 200 g ciocolata
Amestecati laptele condensat cu nuca de cocos apoi adaugati zaharul pudra si esenta. Mixati bine bine pana ce compozitia devine omogena.
Intindeti pe o folie compozitia. Cu o spatula presati-o bine pentru a nu avea bule de aer. Lasati-o la frigider pana a doua zi.
Taiati cocosul in batoane si rotunjiti putin capetele.
Dupa ce se intareste ciocolata serviti-le cu placere...
Sa aveti spor si pofta!
Baza retetei aici .
Ce bine aratã!!! imi plãceau asa de mult...
RăspundețiȘtergereCred ca putine persoane nu le iubesc!
ȘtergereO nebunie! Ador batoanele de cocos, iar astea cred ca sunt extraordinare. Clar, mai bune decat cele cumparate!
RăspundețiȘtergereSunt delicioase. Confirm.
Ștergerelapte condesat,adica lapte praf?
RăspundețiȘtergereLaptele condensat este un amestec de lapte praf, zahar, unt si apa. Se gaseste la conserve de 400 g. De obicei eu il comand de aici: http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos
ȘtergereAlta bunatate! Trebuie sa fie cu mult mai bune decat cele din comert!
RăspundețiȘtergereGabi daca iubesti cocosul te asigur ca iti vor fi pe plac!
ȘtergereSi mie imi plac foooarte mult aceste batoane.M-ai terminat cu sectiunea aceea!Pupici!
RăspundețiȘtergereMihaela te pup si eu. Si mie mi-a placut mult aceasta fotografie!
Ștergeredaca nu gasesc lapte condensat,te rog sa-mi spui cat lapte praf si unt ar trebui sa folosesc?
RăspundețiȘtergereNu am facut lapte conesat niciodata acasa. Da cautare pe google si sigur gasesti o reteta buna. Sa ai spor. Incearca totusi la Auchan sau Lidl.
ȘtergereSuper bine arata, felicitari pentru ideea asta grozava! Pup
RăspundețiȘtergereAm facut reteta aceasta, pierdere de timp, enregie, bani, mai bine cumparam. Am stiu ca pe net exista si retete incomplete, dar nu m-am gandit ca o sa dau chiar eu peste una. Imi pare rau dar sunt extrem de dezamagita.
RăspundețiȘtergereDraga mea, reteta nu este incompleta si este facuta chiar de mine. Ai folosit cumva lapte condensat pentru cafea sau la conserva?
ȘtergereAu mancat foarte multe persoane aceste prajiturele si toata lumea a fost incantata.
Asa deci nu postati toate comentariile, deci trebuie aprobate, acum inteleg si ce fel de blog este. Nu o sa va mai vizitez si o sa va si "recomand".
RăspundețiȘtergereMultumesc si pentru vizite si pentru recomandare. Nu stau 24 pe ore din zi la calculator prin urmare nu aprob comentariile imediat. In aceasta perioada stau in bucatarie la nu calculator. Craciun fericit!
ȘtergereChiar arata a Bounty. O sa fac si eu si o sa revin cu un comentariu sa va spun cum mi-a iesit.
RăspundețiȘtergereIrina, multumesc pt retetele minunate din care ma inspir cand imi este dor de casa. Eu locuiesc in Brazilia unde nuca de cocos este in abundentza si imi place de mor. In acelasi timp sunt in pregatire pt un concurs si atata zahar e aproape imposibil pt mine sa ingest. Cu ce as putea sa inlocuiesc laptele condensat ca sa obtin un continut care sa se lege cel putin un pic. Felicitari pt blog!!!
RăspundețiȘtergereBuna Anca. Nu stiu cu ce ai putea inlocui laptele condensat... Este insa si lapte condensat neindulcit.
ȘtergereArata extraordinar! Eu am vazut lapte condensat la sticla. Oare e bun? La conserva nu am vazut in magazine( dar nici nu am cautat in mod special). Multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereNu este bun laptele condensat la sticla. Banuiesc ca este lichid, cel din conserva este ca o smantana groasa....
Ștergere