joi, 20 decembrie 2012

Bounty - ciocolata de casa cu cocos


Imi place mult nuca de cocos si prin urmare nu puteam sa nu fac aceasta ciocolata de casa cu cocos imediat ce am vazut reteta. Se face foarte usor, cu foarte putine ingrediente.

Ingrediente:

  • 230 g lapte condesat
  • 150 g nuca de cocos
  • 100 g zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 200 g ciocolata
Mod de preparare:
Amestecati laptele condensat cu nuca de cocos apoi adaugati zaharul pudra si esenta. Mixati bine bine pana ce compozitia devine omogena.
Intindeti pe o folie compozitia. Cu o spatula presati-o bine pentru a nu avea bule de aer. Lasati-o la frigider pana a doua zi.
Taiati cocosul in batoane si rotunjiti putin capetele.
Topiti ciocolata in baie de aburi si treceti prin ea fiecare baton. Puneti-o pe un gratar sau pe hartie de copt la racit.
Dupa ce se intareste ciocolata serviti-le cu placere...
Sa aveti spor si pofta!
Baza retetei aici .

23 de comentarii:

  1. Ce bine aratã!!! imi plãceau asa de mult...

    RăspundețiȘtergere
  2. O nebunie! Ador batoanele de cocos, iar astea cred ca sunt extraordinare. Clar, mai bune decat cele cumparate!

    RăspundețiȘtergere
  3. lapte condesat,adica lapte praf?

    RăspundețiȘtergere
  4. Laptele condensat este un amestec de lapte praf, zahar, unt si apa. Se gaseste la conserve de 400 g. De obicei eu il comand de aici: http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16

    RăspundețiȘtergere
  5. Alta bunatate! Trebuie sa fie cu mult mai bune decat cele din comert!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imi plac foooarte mult aceste batoane.M-ai terminat cu sectiunea aceea!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. daca nu gasesc lapte condensat,te rog sa-mi spui cat lapte praf si unt ar trebui sa folosesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am facut lapte conesat niciodata acasa. Da cautare pe google si sigur gasesti o reteta buna. Sa ai spor. Incearca totusi la Auchan sau Lidl.

      Ștergere
  8. Super bine arata, felicitari pentru ideea asta grozava! Pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Am facut reteta aceasta, pierdere de timp, enregie, bani, mai bine cumparam. Am stiu ca pe net exista si retete incomplete, dar nu m-am gandit ca o sa dau chiar eu peste una. Imi pare rau dar sunt extrem de dezamagita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, reteta nu este incompleta si este facuta chiar de mine. Ai folosit cumva lapte condensat pentru cafea sau la conserva?
      Au mancat foarte multe persoane aceste prajiturele si toata lumea a fost incantata.

      Ștergere
  10. Asa deci nu postati toate comentariile, deci trebuie aprobate, acum inteleg si ce fel de blog este. Nu o sa va mai vizitez si o sa va si "recomand".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si pentru vizite si pentru recomandare. Nu stau 24 pe ore din zi la calculator prin urmare nu aprob comentariile imediat. In aceasta perioada stau in bucatarie la nu calculator. Craciun fericit!

      Ștergere
  11. Chiar arata a Bounty. O sa fac si eu si o sa revin cu un comentariu sa va spun cum mi-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  12. Irina, multumesc pt retetele minunate din care ma inspir cand imi este dor de casa. Eu locuiesc in Brazilia unde nuca de cocos este in abundentza si imi place de mor. In acelasi timp sunt in pregatire pt un concurs si atata zahar e aproape imposibil pt mine sa ingest. Cu ce as putea sa inlocuiesc laptele condensat ca sa obtin un continut care sa se lege cel putin un pic. Felicitari pt blog!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anca. Nu stiu cu ce ai putea inlocui laptele condensat... Este insa si lapte condensat neindulcit.

      Ștergere
  13. Arata extraordinar! Eu am vazut lapte condensat la sticla. Oare e bun? La conserva nu am vazut in magazine( dar nici nu am cautat in mod special). Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este bun laptele condensat la sticla. Banuiesc ca este lichid, cel din conserva este ca o smantana groasa....

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.