Imi place mult ciocolata de casa si de fiecare data o fac in alt mod. Astazi va prezint ciocolata cu ness si vanilie. Se face usor si este foarte aspectuasa. Eu folosesc si foi de napolitana dar pot lipsi.
Ingrediente ciocolata de vanilie:
- 75 ml apa
- 100 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g unt
- 250 g lapte praf (+/- cateva grame)
- 2 foi mici de napolitana
- 75 ml apa
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 240 g lapte praf (+/- cateva grame)
- 35 g cacao
- 2 linguri ness (5-6 grame)
- optional 30 g nuci
- o foaie de napolitana mica
Cerneti laptele praf pentru a fi cat mai aerat.
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
Dupa ce s-a topit zaharul lasati pe foc mic 5 minute, adaugati zaharul vanilat si untul taiat cubulete si amestecati rapid. Lasati pe foc pana se topeste apoi dati deoparte.
Cand untul e topit complet ...
Adauga laptele praf si amestecati bine bine pana se omogenizeza. Pasta formata nu tebuie sa fie foarte tare. Din acest motiv mereu specific cantitatea laptelui praf +/- cateva grame.
Distribuie partea formata uniform pe o napolitana apoi acoperiti cu o alta foaie de napolitana.
Pentru ciocolata cu ness amestecati cacaua cu nessul si laptele praf apoi cerneti-le. In rest procedati identic ca la prima. La urma adaugati nucile.
Distribuiti pasta peste foaia de napolitana si intindeti-o uniform.Acoperiti ciocoata cu ultima foaie de napolitana, inveliti-o in folie si lasati-o la racit. Taiati-o cand e rece complet, de preferabil a daua zi sau dupa cateva ore de stat la frigider.
Sa aveti spor si pofta!
O nebunie de ciocolata ai tu aici!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela.
ȘtergereSpor la mâncat? Cum să nu avem:)). Mulțumim.
RăspundețiȘtergereCu mare drag Alina....
Ștergeresuperba ciocolata! mi-ai facut pofta :)
RăspundețiȘtergerete pup draga mea!
Te pup si eu Emily. Se face usor, alina-ti pofta!
ȘtergereTare bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea!
ȘtergerePrea bine arata!!! Pe cuvant, ca iti vine s-o mananci pe toata! Iar eu sunt mare fan ciocolata de casa! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula. Din acest motiv fac rar ciocolata, o mananc pe toata :).
ȘtergereCat de bine arata !! Felicitari :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Mirela.
ȘtergereSa stii ca am sa vin cu colindul ca sa primesc o bucata ;) pentru ca ador ciocolata de casa!
RăspundețiȘtergereAlina asta e si terminata. Promit ca fac alte bunatati pana atunci.
ȘtergereAdor ce ai pregãtit:)
RăspundețiȘtergereUn patratel e pentru tine :).
ȘtergereIrina, la ingredientele pt ciocolata cu cacao n-ai mai trecut unt....banuiesc ca trebuie tot 100g si as vrea sa-mi zici ce inseamna foaie mica de napolitana (in comet am vazut foile acelea tip A4...despre alea e vorba sau sunt si mai mici?)
RăspundețiȘtergereTamara multumesc pentru atentionare. Da tot 100 g unt trebuie. Sunt foi mai mari ca dimensiunea unei foi A4 si nu sunt Ok. Se dezlipesc de ciocolata.
Ștergerenu mi-e clar care sunt bune, sa ne spui o marca sau un nume. Mi-e teama ca daca iau prea mari nu e suficienta compozitia d-aia as vrea sa stiu exact ce fel de foi sa folosesc. Multumesc
ȘtergereTamara eu folosesc Foi Napolitana Mici produse de SC WAFE DUO PRODIMPEX SRL
Ștergerewaw,,,sigur voi face,,arata fff bine ,,multumim irina!
RăspundețiȘtergereeu sunt anonimul dinainte,,scuze,,uitasem numele ,,m-m luat cu ciocolata:)
RăspundețiȘtergere