Ingrediente:
- 2 cani zahar (500g) - din care 250 g se arde
- o cana apa
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- o cana ulei
- o lingura rasa amoniac (nestins)
- faina cat cuprinde (550 g)
Puneti 250 g intr-o cratita pe foc mic pana se lichefiaza. Stingeti cu cana de apa si lasati pe foc mic pana se topeste caramelul. Lasati siropul la racit.
Puneti ouale, zaharul ramas (si cel vanilat) uleiul si amoniacul intr-un vas. Adaugati siropul de zahar ars si amestecati pana se omogenizeaza.
Adaugati faina si amoniacul si lasati aluatul temperatura camerei 10-15 minute. Nu este un aluat foarte tare.
Impartiti aluatul in 4 si intindeti 4 foi. Coaceti-le pe foc potrivit 10-12 minute.
Umpleti-le cu crema dorita si lasati-le pana a doua zi. Sunt fragede si bune.
Sa aveti spor si pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.