Foarte multe persoane ajung pe blog cautand aceasta reteta, prin urmare nu am ezitat sa fac aceste nuci umplute de post. Sunt la fel de delicioase ca si cele care nu sunt de post.
Ingrediente:
- 300 g faina
- 250 g margarina
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri esenta vanilie
- o jumatate lingurita sare
- 10 linguri lapte de soia (sau apa)
- 8 linguri zahar
- 16 linguri nuca macinata
- 100 g margarina
- o lingurita esenta rom
Puneti faina intr-un bol si faceti putin loc in mijloc. Adaugati si restul ingredientelor si framantati bine pana ce aluatul devine omogen.
Inveliti aluatul intr-o folie si lasati-l minim o ora la frigider.
Pregatiti forma pentru nuci. Vreau sa ii multumesc Mariei ca mi-a trimis un aparat electric de facut nuci. Prima data l-am vazut la Paradis pe BLOG, Maria mi l-a cumparat din Austria si asa il am si eu. Pana acum faceam nucile cu forma pe aragaz, nu este nici o problema daca nu aveti acest aparat.
Faceti sfere mici si puneti-le in partea concava a formei. Coaceti nucile cateva minute.
Lasati nucile la racit, timp in care pragatiti crema.
Pentru crema puneti laptele de soia la fiert cu zaharul. Cand se topeste zaharul adaugati nuca macinata. Amestecati pana se omogenizeaza, luati de pe foc si adaugati margarina. La urma adaugati putina esenta.
Indepartati marginile nucilor daca este nevoie apoi umpleti-le cu crema.
Depozitati-le intr-o cutie cu capac si consumati-le dupa o zi de la umplere. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune. Au termen de valabilitate peste o saptamana, dar nu rezista atat timp pentru ca sunt prea bune.
Sa aveti spor si pofta!
si daca n-am aparat de facut nuci? le modelez asa pur si simplu sub forma unei jumatati de nuci?
RăspundețiȘtergereDaca nu ai forma de nuci iti sugerez sa faci caise. Le scobesti, le umpli cu crema si le unesti cate doua. Daca o sa dispun de dimpul necesar am sa fac reteta zilele acestea.
ȘtergereTare bune mai sunt!
RăspundețiȘtergereAlina nu te contrazic.
ȘtergereBune de tot,caut forma si ma apuc de treaba.Pup!
RăspundețiȘtergereSa ai spor Milica.
ȘtergereBuna ideea in cazul in care nu am forma. Si am dat 1ike la pagina cu nr. 1001. Ma simt ca in 101 dalmatieni:) Te pup!
RăspundețiȘtergereM-ai facut sa rad. Te pup si eu.
ȘtergereSa ne spuneti si noua daca gasiti, si unde, forma pentru nuci. Multumim!
RăspundețiȘtergereNico eu stau in Suceava. La noi se gaseste in mai toate pietele.
ȘtergereEu am gasit doar manuala, cum era aia veche.
Ștergerehttp://www.okazii.ro/ustensile-bucatarie/accesorii-bucatarie/forma-matrita-traditionala-pentru-prajituri-fursecuri-nuci-umplute-pentru-aragaz--a122282647
spor la gatit.
Nu am făcut nuci de post dar ele încerc și va trimit poză cu ele
RăspundețiȘtergereNucile facute la aparat ies la fel de mari ca la forma de fonta?
RăspundețiȘtergereDe ce nu le umpleți ca în copilărie cu gem de prune și nucă măcinată? Combinația cu margarina mi se pare tare greoaie și mai puțin sănătoasă 😉
RăspundețiȘtergereNu vad nici un lichid. Cum sa devina coca omogena? Iese aluat faramicios
RăspundețiȘtergere