vineri, 7 decembrie 2012

Prajitura Fanta (cu suc de portocale)


Chiar daca am inlocuit fanta cu suc natural de portocale, am ramas la aceeasi denumire, deoarece alte modificari nu am adus retetei. Am copt un blat putin mai gros pentru a putea fi umplut cu crema de branza.

Ingrediente blat:
  • 7 oua
  • o cana zahar (250 g)
  • o cana faina (150 g)
  • 7 lg ulei
  • un plic praf copt (10g)
  • 4-5 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura esenta vanilie
Ingrediente crema:
  • 750 g branza
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente glazura:
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 7 linguri zahar
  • 750 ml suc de portocale
Mod de preparare blat:
Frecati spuma albusurile cu putina sare apoi adaugati treptat ambele feluri de zahar si mixati pana spuma devine consistenta.
Bateti galbenusurile cu uleiul apoi turnati-le peste albus. Mixati foarte usor, la viteza mica.
Amestecati faina cu praful de copt si cacaua si incorporati-o in compozitie.
Puneti compozitia intr-o tava (35*25) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si dati-o la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 30 minute. Scoateti blatul cand este gata si lasati-l cateva minute in tava apoi mutati-l pe un gratar de bucatarie.

Mod de preparare glazura:
Puneti la fiert 500 ml suc de portocale. Amestecati budinca cu zaharul si restul de suc pana se omogenizeaza apoi turnati-o peste suc. Amestecati din cand in cand si lasati glazura pe fac pana se ingroasa. Lasati-o la racit la temperatura camerei.
Pentru crema de branza amestecati toate ingredientele bine bine.
Taiati blatul in doua si distribuiti peste el 2/3 din crema de branza.
Asezati peste branza celalalt blat, distribuiti peste el restul de branza si peste turnati budinca calduta. Cu cat lasati budinca mai mult la racit cu atat se va intinde mai greu. De data aceasta am lasat-o mai mult decat a trebuit dar asta nu inseamna ca prajitura nu a avut aclasi gust bun.
Lasati-o la frigider cateva ore apoi serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.