Multe multe mere si foarte putin aluat. Cum sa nu va placa strudelul? Aromat cu scortisoara si cu putina vanilie e desertul ideal in aceasta perioada a postului.
Ingrediente aluat:
- 400 g faina
- 200 g margarina
- o lingurita sare
- 8 linguri apa minerala (merge si simpla)
- 4 linguri de ulei pentru uns foile
- 2 kg mere
- 100 g stafide
- 3 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- zeama de la o jumatate de lamaie
- o lingurita cu varf scortisoara (merg si 2 daca vreti mai aromat)
- optional 70 g de zahar (eu nu am pus deloc)
- 2 linguri ulei
Puneti faina intre-un bol, faceti o adancitura la mijloc si puneti margarina taiata cuburi, sarea si apa.
Framantati bine pana se incorporeaza toate faina apoi inveliti aluatul intr-o folie lasati-l la frigider aproximativ o ora, timp in care pregatiti merele.
Spalati merele, curatati-le, si taiati-le felii subtiri. Puneti-le intr-un bol si amestecati-le cu zaharul vanilat, coaja si zeama de la o jumatate, scortisoara, stafidele, uleiul si zaharul.
Scoateti aluatul de la frigider, framantati-l din nou cateva minute, impartiti-l in doua si intindeti-l pe o planseta. Este indicat ca planseta sa fie acoperita cu o panza subtire pentru a rula mai usor aluatul. Eu am presarat putina faina pe planseta si am intins foaia cat am putut de subtire, am uns-o cu 2 linguri ulei, am intins jumatate din mere apoi am rulat fara probleme.
Rulati strudelul si puneti-l intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Identic procedati si cu celalalt.
Dati la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru o ora pana se rumeneste foarte putin. Lasati-l la racit apoi presarati-l cu zahar pudra.
Sa aveti spor si pofta!
Ne place oricum. Ștrudel să fie!
RăspundețiȘtergereVai cum arata!! Minunat, numai bun de mancat...TOT!
RăspundețiȘtergereCe mult imi place strudelul cu mere!!!
RăspundețiȘtergere