marți, 8 ianuarie 2013

Batoane de ciocolata cu lapte praf


Cand eram copil consumam foarte des batoanele de ciocolata din comert. Am renuntat intre timp deoarece nu mai regaseam acelasi gust, pe care il stiam din copilarie. Mi-am facut acasa batoane de ciocolata va garantez ca sunt cu mult mai bune decat ceea ce gasiti in comert. Se fac usor si stiti ce consumati.

Ingrediente:

  • 200 ml apa
  • 500 g zahar
  • 500 g lapte praf
  • 30 g cacao (2 linguri cu varf)
  • 15 g ness (pentru aroma, il puteti inlocui cu 2 plicuri zahar vanilat)
  • 100 g unt
Mod de preparare:
Puneti intr-o cratita de teflon apa si zaharul, apoi puneti cratita pe foc potrivit. Lasati siropul pe foc dupa ce se topeste zaharul inca 10 minute.

Amestecati bine laptele praf cu cacaua si nessul apoi cerneti-le. Adaugati-le "in ploaie" peste sirop. Amestecati rapid. Pasta trebuie sa fie groasa, dar sa curga. Luati oala de pe foc.
Adaugati untul, amestacati apoi intindeti compozitia peste o folie de silicon sau de celofan. Puneti deasupra alta folie si presati usor pana nivelati ciocolata apoi indepartati-o.
Lasati la rece cateva ore apoi taiati batoane de marimea dorita.

Sa aveti spor si pofta!

29 de comentarii:

  1. Am cumparat si noi batoane de la magazinul romanesc si am ramas tare dezamãgita, unde este gustul din copilãrie?:(( am sa incerc varianta ta mi se pare usor de facut si imi place cum tia iesit<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Alina. Fac o precizare... ies destul de dulci. Cel putin pentru mine care incerc sa evit zaharul... Pacat ca doar incerc :)!

      Ștergere
  2. Nici eu nu mai cumpar deloc din magazin tocmai din acelasi motiv. mai bine bin sa iau unul de la tine ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu mai gasesc lapte praf de cumparat, in afara de cel de bebelusi, de unde pot lua?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Georgeta in hypermarketurile Carrefour gasesti sigur. Si la magazinele de cartier. Recomand laptele praf Raraul!

      Ștergere
  4. e naspa reteta...ori ai pus cantitatile gresite ori cel din poza e alt baton.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu zic ca "naspa" e laptele praf folosit de tine. Incearca cu Raraul.

    RăspundețiȘtergere
  6. era mai simplu daca si scriai la ingrediente 500 g lapte praf RARAUL!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. cam aceeasi reteta o am si eu numai ca nu pun ness si un pic mai mult unt...si iese super si cu Raraul dar si cu alt tip de lapte praf am facut si a fost buna (Raraul are un gust mai bun)...

    RăspundețiȘtergere
  8. Am incercat reteta si ies f dulci si laptele praf nu a fost nevoie sa-l pun tot cit scrie

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. hmmm... a iesit ceva apropiat de caramel + se topeau si erau lipicioase rau dupa ce le-am scos din frigider

    ai vreo idee care ar fi cauzele?

    PS. laptele praf folosit nu a fost raraul... dar diferenta ii prea mare ca sa fie doar asta cauza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asigur ca daca ai folsit lapte praf granulat aceasta este cauza. Nu am patit niciodata ce ai patit tu.

      Ștergere
  12. si eu am facut...ca si gust e super bun, dar nu s-a intarit (oricum il mananc si asa pasta ). oare ce am gresit? sa fie laptele praf? l-am folosit pe cel de la bebe ce nu l-a mai baut....multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Laptele praf pentru bebelusi nu se foloseste la batoane de ciocolata si nici la ciocolata de casa. Recomand Raraul.

    RăspundețiȘtergere
  14. foarte bun si nu am folosit laptele praf raraul

    RăspundețiȘtergere
  15. Irina multumesc pentru reteta o voi recomanda si prietenilor :*

    RăspundețiȘtergere
  16. Genial de bun am folosit tot doar ca nu s-a intarit in rest a fost genial

    RăspundețiȘtergere
  17. Cea mai buna ciocolata de casa o mancam la o prietena a mamei. Am gasit reteta pe care mi-a scris-o, similara cu ce ai tu, dar cu 1 kg zahar!!!
    500 g lapte praf, 1 kg zahar, 1 pachet de cacao, 200 ml apa, 1 lg zeama de lamaie, 200 g unt. Si apa se fierbe cu zaharul si zeama de lamaie ( pt a impiedica zaharisirea) pana se leaga, ca la dulceata, apoi se adauga untul si ingredientele uscate cernute. Am facut-o cand eram mai mica si niciodata n-am reusit sa pun tot laptele praf, asa era de tare! Dar acum ma oripileaza cantitatea de zahar. Oare cat zahar ar fi ideal de pus?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu la ciocolata de casa pun de obicei maxim 350 g zahar. Batoanele le fac cu 500. 1 kg de zahar mi se pare enorm.

      Ștergere
  18. A ieșit super-super bun batonul, cantitățile sunt bune, doar ca nu am pus atâta zahăr și eu am folosit lapte praf ARISOCRAT. (Dr. Oetker mi se pare exagerat de scump! 10lei 250g în comparație cu 5lei 250 Aristocrat). Rețeta e super!

    RăspundețiȘtergere
  19. Da Alina,aceeasi parere o am si eu in privinta laptelui praf,tot aristocrat folosesc si eu si e super.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am sa incerc asta !O sa iasa bun sigur!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena